Gökten çamur yağdı

Güncelleme Tarihi:

Gökten çamur yağdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2007 16:42

İstanbul ve İzmir'de tozla birleşen yağmur yere çamur olarak yağdı.

FOTO-GALERİ İÇİN TIKLAYIN

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Hava Tahmin Merkezinden yapılan açıklamada, Orta Akdeniz üzerinden gelen ve Türkiye'yi etkileyen hava kütlesine bağlı olarak atmosferin üst seviyelerinde güney-güney batılı rüzgar akışları sonucu Kuzey Afrika üzerinden toz partiküllerinin özellikle batı bölgelerine taşındığı, daha sonra yağmurla birlikte yere indiği ve bunun sonucunda da çamur şeklinde oluşumlar gözlendiği kaydedildi.

İZMİR DE ÇAMUR DERYASI

Haberin Devamı

İzmir'de 2 gün önce başlayan sağanak yağmur, susuzluk endişesi yaşanan kette yaşayanları sevindirirken, yağış dün akşam ve bu sabah saatlerinde çamurlu suya dönüştü. Rüzgârların taşıdığı, Kuzey Afrika çöllerinin kumları yağmurla birlikte yağdı. Başta araçlar olmak üzere yer belirgin bir olarak çamurla kaplandı.

Uzun süreden bu yana beklenen yağmurların geçen cuma günü başlaması, yaz aylarında susuzlukla başbaşa kalmak istemeyen İzmirlileri sevindirdi. Dün akşam ve bugün sabah erken saatlerde rüzgârların Kuzey Afrika çöllerinden getirdiği toz ve kumlar yağışla birlikte yeryüzüne indi. Yağışla birlikte araç ve yollar çamurla kaplandı, evlerin pencereleri de bundan etkilendi. Evlerinden çıkıp, araçlarına binmek isteyenler gördükleri karşısında şaşırdı. Sürücüler ellerindeki bidonlardan su döküp, yıkayarak araçlarını temizlemeye çalıştı. Çamur yağması oto yıkayıcıların işini arttırdı.

Haberin Devamı

Meteoroloji yetkilileri, bu durumun zaman zaman görüldüğünü belirtti. İzmir'de son yağışlarla metrekareye ortalama 17.6 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Mart ayından bu yana İzmir'e yağmur yağmadığına değinen İzmir Meteroroloji Müdürlüğü yetkilileri, yağışların çarşamba gününe kadar süreceğini, özellikle kıyı Ege'de sağanak şeklinde aralıklı olarak yağacağını, hava sıcaklığının da 27 dereceyi bulacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!