Gökhan Keptiğ'in ölümünde tanık bilmecesi

Güncelleme Tarihi:

Gökhan Keptiğin ölümünde tanık bilmecesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2015 08:43

FERİKÖY’de 15 Eylül 2014 gecesi Beşiktaş’ın maçını izledikten sonra motosikletiyle evine dönen Gökhan Keptiğ’e, 1.10 promil alkol aldığı halde otomobiliyle çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan Zafer Kadife’nin davasında olay yerinde keşif yapıldı. Zafer Kadife’nin arkadaşları olduğunu söyleyen iki kişi o gece otomobilin arka koltuğunda olduklarını, suçun motosikletlide olduğunu iddia etti. Kazayı gören görgü tanıkları ise iki kişinin olay yerine sonradan geldiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Gökhan Keptiğin ölümünde tanık bilmecesi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Gökhan Keptiğ’in ölümünün ardından Zafer Kadife’ye taksirle ölüme neden olmak suçundan 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı. Alkollü olarak direksiyona geçip kaza yapan Zafer Kadife’yi tutuksuz yargılayan İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi, kazanın oluş şekli ve kusur durumunun belirlenmesi için önceki gün olay yerinde keşif yaptı. Keşifte Zafer Kadife ve tanıklar olayın nasıl meydana geldiğini bir kez daha anlattı. Bilirkişi de tanıkların anlatımlarını ve yolun durumuyla ilgili not tuttu.

ÇARPAN OTOMOBİLDE KİM VARDI?

Keşifte tanık olarak ifade veren Mehmet Ali Kutsal, Yonoz Gedikler ve Müjgan Bektaş kazanın olduğu sırada Zafer Kadife’nin kullandığı otomobilde olduklarını iddia etti. Her biri kazanın olduğu yeri ve Gökhan Keptiğ’in düştüğü noktayı gösterdi. Ancak kazanın meydana geldiği yerde bakkal dükkanı işleten Hakan Gök, otomobilde sadece Müjgan Bektaş ve Zafer Kadife’nin bulunduğunu, Mehmet Ali Kutsal ve Yonoz Gedikler’in ise daha sonra geldiklerini iddia etti.

Haberin Devamı

Gökhan Keptiğin ölümünde tanık bilmecesi
Hakan Gök’ün annesi ve eşi de kaza sırasında Mehmet Ali Kutsal ve Yonoz Gedikler’i hiç görmediklerini söyledi. Tanık ifadelerinin alınmasının ardından keşif sona erdi.Hakim Metin Çelik, bilirkişi Mustafa Ay’a raporunu hazırlaması için 1 ay süre verdi.

DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Gökhan Keptiğ’in eşi Elif Bilgin Keptiğ, “Gerçeğin ortaya çıkması ve bütün sorumluların cezalandırılması için davanın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

KAZA NASIL OLMUŞTU
Beyoğlu’nda bar işleten fotoğrafçı ve yazar Gökhan Keptiğ, tutkunu olduğu Beşiktaş’ın Olimpiyat Stadı’ndaki maçından Feriköy’deki evine dönüyordu. Evine 500 metre kala, Feriköy Mezarlığı’nın yanındaki sokakta Zafer Kadife’nin otomobiliyle çarpıştı. Otomobil duramayarak elektrik direğine çarptı. Gökhan’ın motosikleti ise ikiye bölünerek 70 metre ileri fırladı. Kaza gecesi yapılan kontrolde 1.10 promil alkollü olduğu tespit edilen Zafer Kadife geçen duruşma verdiği ifadesinde “Rampa aşağı gittiğim için kayarak direkt çarpacağımı düşünerek fren yapmadım. Sağa-sola kaçtım ama üzerime gelince fren yapamadım. Direğe çarparak durdum. Arabadan çıkar çıkmaz trafiği durdurdum. Ambulans çağırdım ve polisi aradım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!