Gökdeniz: İdmanda vurmakla tehdit etti

Güncelleme Tarihi:

Gökdeniz: İdmanda vurmakla tehdit etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2006 17:20

Trabzonsporlu futbolcu Gökdeniz Karadeniz ile eski bordo mavili Fatih Tekke'nin eşlerinin otomobil ve iş yerlerinin kurşunlanması olayına karıştıkları iddiasıyla tutuklu bulunan 3 sanığın yargılandığı davada Gökdeniz Karadeniz ifadesinde, sanıklardan Süleyman Hakan'ın kendisinden 500 bin dolar istediğini vermezse idmanda kendisini vurmakla tehdit ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

 Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davaya tutuklu sanıklar Hakan Süleyman, Fatih Bulut ve Erdem Kılıç ile avukatları, sanık yakınları ve öldürülen Müjdat Üçüncü'nün ailesi katıldı.

Duruşmada, olayla ilgili bilgilerinin istenmesi nedeniyle Gökdeniz Karadeniz ve eşi Serra Karadeniz ile diğer mağdur ve tanıkların bulundukları bölgedeki mahkemece alınan ifadeleri okundu.

Trabzonsporlu futbolcu Karadeniz, yazılı ifadesinde, Fatih Tekke'nin 6 Kasım 2005 tarihinde kendisiyle yaptığı telefon görüşmesinde, Hakan Süleyman'ın 500 bin dolar para isteğini ilettiğini öne sürdü.

Tekke'nin, Hakan Süleyman'ın kendisiyle görüşmek isteğini de bildirdiğini ifade eden Karadeniz, şunları kaydetti:

“Daha sonra görüşmemizde Hakan Süleyman, (sen hata yaptın. 500 bin dolar para vereceksin) dedi. Ben de tüm paramı bahiste kaybettiğimi söyledim. Tehdit edildiğimi eşim Serra Karadeniz'e anlattım. Fatih Tekke'yi de telefonla arayarak ondan 100-150 bin dolar borç istedim. Fakat o da bir inşaata yatırım yaptığını, parası olmadığını söyleyerek telefonu kapattı. Bunun üzerine eski kulüp başkanı Atay Aktuğ'a bu durum hakkında bilgi verdim. Beni tehdit edenler ve aracımı kurşunlayanlardan şikayetçiyim.”

Haberin Devamı

Serra Karadeniz de yazılı ifadesinde, eşi Karadeniz'in, kendisini tehdit eden Hakan Süleyman'ı ilk önce bir hayranı olduğunu söylediğini kaydetti.

Gökdeniz Karadeniz'in, tehdit edildiği dönemde Fatih Tekke ile talebi üzerine Trabzonspor Tesislerinde görüştüğünü anlatan Serra Karadeniz, yazılı ifadesinde şu ifadelere yer verdi:

“Eşime, (Fatih Tekke ile ne konuştunuz diye sordum) O da (bir hayranım benimle tanışmak istiyormuş. Fatih beni onunla tanıştırdı. Merak edilecek bir şey yok) demişti. Fakat daha sonra eşimin görüştüğü kişinin Hakan Süleyman olduğunu öğrendim. Daha sonra eşim bana tehdit edildiğini anlattı. Fakat bunu kimseye söylemememi istedi. Eşim bu durum hakkında kulüp yöneticilerine de bilgi vermişti. Onlar da eşime (Onlar senin 100 metre yakınına bile yaklaşamazlar) demiş. Aracımı ve iş yerimin kurşunlanmasından sorumlu kişilerden şikayetçiyim. Davaya müdahil olmak istiyorum.”

AVUKAT SAVUNMALARI...

Haberin Devamı

Mahkemeye katılan sanık Hakan Süleyman'ın avukatı Ali Sürmen de sanıkların savunma haklarının kısıtlandığını savundu.

Mahkemede ifadeleri okunan müştekilerin hiçbirinin duruşmaya katılmadığını belirten Sürmen, “Gökdeniz Karadeniz duruşmada yok. Yazılı ifadeleri okunan herkesin duruşmaya çağrılması gerekir. Ayrıca Adli Tıp raporu daha henüz hazırlanmamıştır. Müvekkilim şüphe üzerine tutuklu bulunuyor. Müvekkilimin tahliye edilmesini talep ediyorum” dedi.

Sanık Erdem Kılıç'ın avukatı Erol Gür de müvekkilinin Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz'den 10 kuruş bile para almadığını öne sürerek, müvekkilinin ayrıca Müjdat Üçüncü'nün öldürülmesi olayıyla da bir ilgisi bulunmadığını savundu.

Haberin Devamı

Bunu telefon baz istasyonlarından alınan raporların doğruladığını öne süren Gür, müvekkilinin tahliye edilmesini istedi.

Sanık Fatih Bulut'un avukatı Veysel Malkoç da müvekkilinin yalnızca “tehdit ve mala zarar verme” suçuyla itham edildiğine işaret ederek, diğer olaylarla ilgili müştekilerin ifadesinde adının geçmediğini, 8 aydır tutukluluk süresinin göz önünde bulundurularak müvekkilinin tahliye edilmesi gerektiğini ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, daha sonra, müşteki Gökdeniz Karadeniz, eşi Serra Karadeniz ile Ali Emiroğlu'nun Trabzon'daki Talimat Mahkemesinde kamu davalarına katılmalarına, sanıklar Hakan Süleyman, Fatih Bulut ve Erdem Kılıç'ın suç şüpheleri nedeniyle tutuklu hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

Trabzon'da Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz ile eşlerinin otomobilleri ve iş yerlerinin kurşunlanması olayına karıştıkları iddiasıyla tutuklanan 3 sanık, ”suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “adam öldürmek” ve “nitelikli yağma ve mala zarar verme” iddiasıyla yargılanıyorlar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!