Gökçek'in kedi logosu çakma mı

Güncelleme Tarihi:

Gökçekin kedi logosu çakma mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2011 10:14

Ankara logosunun çakma olduğu iddialarına İçişleri Bakanı Beşir Atalay’dan ilginç bir yanıt geldi. Atalay, dünyaca ünlü müzisyen Andrew Llyod Webber’in Cats (Kediler) müzikalinin afişi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi logosu arasındaki benzerliğin kesinlikle daha önceden bilinmediğini söyledi. Atalay, "Cats afişindeki kedi karşıdan bakıyor, bakışı elektrik etkisi veriyor" diye gerekçe gösterdi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in bilgi notu ile CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’in, Ankara’nın logosu olan “Gülen Ankara Kedisi” tasarımının Andrew Llyod Webber’in Cats (kediler) müzikalinin afişine olan benzerliği ile ilgili soru önergesini yanıtladı.

Atalay, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin "Gülen Ankara Kedisi" temalı logosunun, Ramazan Türkmen tarafından tasarlandığını, logo tasarımı için ayrı bir ücret ödenmediğini söyledi.

MÜZİKALİN AFİŞİNDE KEDİ KARŞIDAN BAKIYOR, ELEKTRİK ETKİSİ VERİYOR

Gökçekin kedi logosu çakma mı
 'Cats' müzikalinin logosu
Soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı, önce, Cats Müzikali afişi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kedili logosunun hiç bir benzerliği olmadığını belirterek, kedili logonun, tamamen tasarımcısının kendi hayal dünyasının bir ürünü ve tasarımının tek esin kaynağının Ankara kedisi olduğunu söyledi. Atalay, Cats Müzikali'nin logosunda sadece kedi gözü ön planda ve bu gözlerin direkt karşıdan baktığı, gözlerin içindeki siyah gözbebekleri, ellerini kollarını yana açmış dans figürleri sergileyen birer insan görünümünde çizildiği, gözlerin ayrıca bir elektrik etkisi verdiğini de ifade etti.

Haberin Devamı

“BENZERLİK KESİNLİKLE DAHA ÖNCEDEN BİLİNMİYORDU”

Soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı, önce hiçbir benzerliğin olmadığını belirtirken daha sonra, "Cats" afişi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi logosu arasındaki benzerliğin kesinlikle daha önceden bilinmediğini belirtti. Her iki tasarım arasındaki teknik farklılıklar olduğuna dikkat çeken Atalay, kedi görseli ile her zaman ve her yerde karşılaşmanın mümkün olduğunu, bu nedenle, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin görsel kimliğini ifade eden bu logonun marka tescil işlemlerinin de en kısa sürede yapılacağını bildirdi. Bununla ilgili çalışmaların başlatıldığını vurgulayan İçişleri Bakanı, bahse konu olan benzerlikten dolayı da herhangi bir telif ödenmesi söz konusu olmadığını, çünkü, tasarımların birbirinden oldukça farklı olup, telif ödenmesini gerektirecek hukuki bir sorun bulunmadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!