Göbeklitepe’nin gizemli metali

Güncelleme Tarihi:

Göbeklitepe’nin gizemli metali
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 06, 2021 07:00

Göbeklitepe yakınlarına bırakılan, üzerinde Göktürk alfabesiyle ‘Ayı görmek istiyorsan gökyüzüne bak’ yazılı metal blok, güvenlik güçlerini alarma geçirdi.

Haberin Devamı

ŞANLIURFA’da 12 bin yıllık geçmişiyle ‘tarihin sıfır noktası’ olarak nitelendirilen Göbeklitepe’nin bulunduğu Örencik Mahallesi yakınlarındaki bir tarlada, dün sabah saatlerinde 3 kenarı bulunan 3 metre uzunluğunda 45 santim genişliğinde metal blok bulundu.

Göbeklitepe’nin gizemli metali

‘GÖKYÜZÜNE BAK’

Araziye dikilen metal bloku gören mahalleli, durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri çevrede önlem alırken, kültür ve turizm il müdürlüğü ekipleri de blokta inceleme yaptı. Metal blokun üzerinde Göktürk alfabesiyle ‘Ayı görmek istiyorsan gökyüzüne bak’ yazıldığı belirlendi. Güvenlik güçleri, daha önce ABD ve Romanya’da bulunan monolitlere benzerliği ile dikkat çeken metal blokun kimler tarafından ne amaçla araziye dikildiğinin belirlenmesine yönelik çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Â

Göbeklitepe’nin gizemli metali

DÃœNYANIN MONOLÄ°TLERÄ°

ABD’nin çeşitli eyaletlerinde ve Romanya’da ortaya çıkan monolitler Kolombiya, Almanya, İspanya, Hollanda ve İngiltere’nin Wight Adası’nda ortaya çıkmıştı. Stanley Kubrick’in ‘2001: A Space Odyssey’ filminden bir sahneyi andıran ve uzunluğu 2,5 ile 4 metre arasında değişen 3 kenarlı yapıların çoğunu kimin yaptığı tespit edilememişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!