Gizli yasa açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Gizli yasa açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2002 15:19

TBMM Başkanı Ömer İzgi, kamuoyunda '''Gizli yasa'' olarak nitelendirilen yasanın metnini açıkladı. Yasa, Milli Savunma Bakanlığı'nın ihaleleri ve finansman kaynakları ile ilgili.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı İzgi, İstanbul Bağımsız Milletvekili Azmi Ateş'in soru önergesini yanıtlarken, 2425 sayılı yasanın 3 Mayıs 1934 yılında kabul edildiğini ve isminin de ''Milli Müdafaa Vekaletince (49 500 000) Liralık Taahhüdat İcrası Hakkında Kanun'' olduğunu bildirdi. 

Yanıtına 7 maddelik yasanın metnini de ekleyen İzgi, ''Kanun, Milli Savunma Bakanlığı emrinde kullanılmak üzere mali kaynak tahsis etmek amacıyla çıkarılmıştır'' dedi.

Yasanın birinci maddesinde Milli Savunma Bakanlığı'na 'Ordu ve donanmanın teçhiz edilmesi amacıyla tersane, liman, fabrika inşaatı ve bunlar için gerekli malzemenin alınması, harp gemisi siparişi, mevcut gemilerin donanımı, askeri malzeme alımı ile bunların üretimi amacıyla'' 8 sene içinde kullanılmak üzere 46 milyon 500 bin liraya kadar sipariş verme ve sözleşme yapma yetkisi veriliyor. İkinci madde ile de askeri yerler ile mevzilerin inşası ve onarımı için bakanlığa, üç milyon liraya kadar sözleşme yapma yetkisi tanınıyor.

Yasa ile Maliye Bakanlığı da bu amaçlarla kullanılacak 49 milyon 500 bin lirayı sağlayabilmek için bono ihracı yapmayla yetkili kılınıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!