Gizli tanık17: O fotodaki benim

Güncelleme Tarihi:

Gizli tanık17: O fotodaki benim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2011 00:00

Birinci Ergenekon davasının 207’nci duruşması tartışmalı geçti. İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada gizli tanık 17 dinlendi.

Duruşmaya, gizli tanık Aydın-1’in kimliğini ifşa ettiği için, gizli tanıkların dinlendiği duruşmalara girmesi mahkeme tarafından yasaklanan, Avukat Vural Ergül de katıldı. Duruşmada bir süre bulunan Ergül, Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese tarafından gizli tanığın ifadesine başlanmadan önce dışarı çıkması için uyarıldı.

Esad rejiminde bile yok

Bunun üzerine Ergül, “Böylesine bir hukuksuzluk Esad rejiminde bile yok. Bu ancak sizin mahkemenize yakışır” dedi. Avukat Ergül cüppesini çıkararak izleyicilerin bulunduğu bölüme geçti. Ancak başkanın tekrar uyarısı üzerine Ergül salondan da dışarı çıktı. Duruşmaya ara verildiği sırada Veli Küçük’ün avukatı Zeynep Küçük ve bazı sanık avukatları mahkeme heyetinin bulunduğu kürsüye giderek, Ergül’ün dışarı çıkarılmasına tepki gösterdi, duruşmayı izlemesi gerektiğini savundu. Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu, taleplerini yazılı olarak vermeleri gerektiğini bildirdi. Avukatlar da mahkemeye konuyla ilgili dilekçe sundu ancak Mahkeme Başkanı talebi reddetti. Gizli tanık 17’nin, sesi ve görüntüsü bozularak duruşma salonun dışındaki bir odadan salona görüntüsü ve sesi verildi. Sesinin normal şekilde duyulmasının bir sakıncası olmadığını ancak görüntüsünün verilmesini istemediğini, eşkalinin değiştiğini söyleyen gizli tanık 17 şunları söyledi: “Davanın tutuklu sanıklarından Kuvayi Milliye Derneği Başkanı Mehmet Fikri Karadağ bir gün bana bir kutu verdi, Kemal Kerinçsiz’e yolladı. Sami Hoştan’a da gittim. Hoştan’dan Fikri Karadağ’a para getirdim. Bunlar karanlık işler. Seçim döneminde CHP Pendik İlçe örgütü derneğe o zamanın parasıyla 2 milyar lira gönderdi. ‘Sokağı hareketlendirin’ diye o parayı gönderdiler. Sonra CHP o parayı geri istedi.”

Salondakileri güldürdü

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, gizli tanığa dava dosyasında bulunan, aralarında Ergenekon ana davası ile 2. Ergenekon davası sanıklarının da yer aldığı bazı fotoğraflar gösterdi. Tanık bu fotoğraflardan davanın sanıkları Fikri Karadağ, Hüseyin Görüm, Veli Küçük ve Sami Hoştan ile 2. Ergenekon davası sanığı Hurşit Tolon’u tanıdığını söyledi. Gösterilen fotoğraflardan birinde kendisini gören gizli tanık, “O fotoğraftaki de benim. Hatta biraz kenarda duruyorum” dedi. Gizli tanığın bu sözleri salonda gülüşmelere neden oldu. Sanık avukatlarının gizli tanığın mahkeme salonuna gelip ifade vermesine ilişkin talepleri reddedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!