’Gizli belgeler var’ dediği çantadan ’kaçamak’ çıktı

Güncelleme Tarihi:

’Gizli belgeler var’ dediği çantadan ’kaçamak’ çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2008 00:00

Başbakanlığa bağlı bir birimde görev yapan bürokrat M.E’nin "İçinde gizli belgeler var" dediği çantasından, sevgilisi ile çekilmiş fotoğrafları çıktı.

Bürokratın eşi U.E. boşanma davası açıp fotoğrafları delil olarak mahkemeye sundu. Çifti boşayan hakim, eşine şiddet uygulayıp tehdit eden M.E’nin eski karısını telefonla dahi aramasını yasakladı ve bunu yaptığında tutuklanacağını karara bağladı.

BAŞBAKANLIK’a bağlı bir birimde bürokrat olarak görev yapan M.E’nin başı, "İçinde gizli belgeler var, açmayın" diyerek sürekli yanında taşıdığı şifreli çantasından çapkınlık fotoğrafları çıkınca belaya girdi. Kocasının çantasında başka bir kadınla çekilmiş fotoğrafları bulan eşi U.E. evi terk etti. Eşler, karşılıklı olarak boşanma davası açtı.

Aldatma ve şiddet

U.E. dava dilekçesiyle birlikte kocasının bir kadınla deniz kenarında çektirdiği fotoğrafları, kendisini aldattığının kanıtı olarak mahkemeye sundu. U.E. Ankara 5. Aile Mahkemesi’nde geçen hafta yapılan duruşmada, kocasının şiddet uyguladığından da yakındı. Eşinin tehdit içerikli görüşmelerini telefonda kaydeden U.E. bunları hakime de dinletti.

Daha sonra çektirdim

M.E. ise mahkemede, eşinin ailesine çok düşkün olduğunu, eviyle ilgilenmediğini söyledi. Bu nedenle boşanmak istediğini belirten M.E. delil olarak sunulan fotoğrafların boşanma davası açıldıktan sonra çekildiğini iddia etti. Ancak U.E. eşinin tehditlerini yine gündeme getirdi.

Hakimden azarlama

M.E. duruşma sırasında karısının konuşmalarına müdahale edince bu kez mahkeme hakimi Sebahattin Ali Erdem’i sinirlendirdi. Hakim Erdem, M.E’yi "Bir daha konuşursan seni tutuklarım. Telefon kayıtlarından eşini tehdit ettiğin anlaşılıyor. Neden karını tehdit ediyorsun? Bir de iyi bir mevkide devlet memurusun" diye azarladı.

Telefon yasağı koydu

Tarafların boşanmalarına karar veren Hakim Erdem, M.E’ye, "eski karısının yanına yaklaşmama ve telefonla dahi aramama" yasağı da koydu. Hakim, bürokratın bu yasaklara uymaması durumunda tutuklanmasına da hükmetti. Hakim, M.E’nin karısına şiddet uyguladığını ve tehdit ettiğini belirten bir yazının da M.E’nin çalıştığı kurumun amirlerine gönderilmesine karar verdi. Erdem, bürokratın, eşine nafakanın yanı sıra maddi ve manevi tazminat ödemesine de hükmetti.

Kadınlara destek

Hakim Sebahattin Ali Erdem, boşanma davalarında aldığı ilginç kararlarla dikkat çekiyor. Karısından boşanmak isteyen polis memuru E.M. "Mal aldım beğenmedim, iade ediyorum, ne var bunda" diye konuşunca Erdem, "Bu sözleri söyleyen koca asli kusurludur. Bu sözleri sarfeden kocanın kadını manav tezgahından alınan mala benzeterek iade etmek istemesi, tüm kusurun kocada olduğunu gösterir" diyerek boşanma kararı vermişti. Hakim Erdem, boşanma karşılığında tazminat ve nafaka ödemeye yanaşmayan kocayı, maddi ve manevi tazminatla birlikte aylık nafa ödemeye de mahkum etmişti. Erdem, yine kocasının cimriliğinden şikayet ederek boşanma davası açan kadını haklı bularak kocanın eşine 10 milyar lira tazminat, çocuklara da her ay 100 milyon lira nafaka ödemesine karar vermişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!