Gizli Apo zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Gizli Apo zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Çetebaşı Abdullah Öcalan'ın Türkiye ve Fransa ve ABD'den gelen suç dosyaları İtalya'ya ulaştı. Bu bilgiler üzerine İtalyan sivil ve askeri istihbarat örgütü başkanları, Başbakan Yardımcısı Matarella ile önceki gece gizlice toplandılar. Toplantıda, Apo'nun Roma'da kalmasının yaratacağı sakıncalar görüşüldü.

Bölücü örgütün başı Abdullah Öcalan aleyhindeki suç dosyaları, birbiri peşi sıra İtalyan Hükümeti'nin önüne geliyor. Türkiye, dün 900 sayfalık iade dosyasını İtalya'ya verdi. Fransa önceki gün terör liderini sorgulamak istediğini bildirirken, ABD de Öcalan'la ilgili kabarık bir dosyayı aynı gün Roma'ya gönderdi. Bu gelişmeler üzerine İtalyan sivil ve askeri istihbarat örgütlerinin başkanları ile Başbakan Yardımcısı Sergio Matarella önceki gece gizli bir toplantı yaptılar.

Roma'daki gizli zirvede Öcalan'ın İtalya'da kalmasının yol açacağı güvenlik risklerinin ele alındığı öğrenildi.

TÜRKİYE'DEN DOSYA

Türkiye'nin Roma Büyükelçisi İnal Batu, dün akşam saat 17.00'de Abdullah Öcalan ile ilgili iade dosyasını İtalyan Dışişleri Bakanlığı'na iletti. 900 sayfa olan dosyada iki video kaset ve fotoğraflar da bulunuyor. Kasetlerden biri PKK'yı anlatırken, diğeri bir köye PKK baskını sonrasını gösteriyor. Dosyada Öcalan, terörün yanısıra uyuşturucu ve silah kaçakçılığından da belgeleriyle suçlanıyor.

WASHINGTON DEVREDE

Bu arada, ABD Adalet Bakanlığı'ndan bir yetkili de önceki gün kalın bir dosya ile Roma'ya geldi. Dosyada Öcalan ve PKK'nın terörle ilişkilerini kanıtlayan belgelere yer verildi.

Washington'un belgeleri İtalyan savcılara Abdullah Öcalan'ın kim olduğunu göstermek için Roma'ya gönderdiği belirtildi.

Dün İtalyan gazeteleri, Türkiye ve ABD'den gelen belgelere ek olarak Paris ve Stockholm'den de suç dosyaları beklendiğini açıkladılar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!