Gittigidiyor tutabilene aşkolsun

Güncelleme Tarihi:

Gittigidiyor tutabilene aşkolsun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 00:00

İnternet üzerinden kullanıcıların açık artırma yoluyla doğrudan ürün satışı yapabildiği bir platform olan Gittigidiyor.com, alıcı ve satıcı arasındaki güveni sağlamaya yönelik kurduğu sistemle dikkat çekiyor.

Şubat 2001’de yayın hayatına başlayan ve kullanıcılar arasında açık artırma sistemine dayalı güvenli bir ticaret platformu oluşturmayı amaçlayan Gittigidiyor.com, halihazırda 660 bin kayıtlı kullanıcısı ve 300 binden fazla günlük ziyaretçisiyle, her gün 250 bine yakın ürün için satış fırsatı sunuyor. Sitede cep telefonundan fotoğraf makinesine, bilgisayar malzemelerinden para, pul, plak, tespih, eski kitap ve dergi benzeri koleksiyon malzemelerine kadar hemen her türden ürün bulmak mümkün.

Sİstemİn özü güven

Gittigidiyor.com üzerinden yapılan açık artırma ve alışverişlerde güven ortamı, sitenin 2001 yılında ilk kurulduğu günden itibaren uygulamaya soktuğu güvenli ticaret ödeme sistemini temel alıyor. Bu sistemde alıcı ve satıcı arasında doğrudan bir para ilişkisi kurmak yerine, para transferi site üzerinde yer alan bir havuz hesabı aracılığıyla sağlanıyor. Ürününü satmak isteyen kişi siteye ilan verdikten sonra bir alıcıyla anlaşması durumunda, alıcı önce ürün bedelini sitedeki havuz hesabına yatırıyor. Daha sonra siteden paranın yatırıldığı onayını alan satıcı ürünü kargoyla yolluyor. Ürünün karşı tarafa ulaşmasını ve ürünün sorunsuz olduğunun anlaşılmasını takiben alıcının verdiği onay sonucunda da, havuzdaki ürün bedeli satıcının hesabına aktarılıyor. Site bu hizmeti karşılığında satılan ürünler için sergileme ücreti ve satılan her ürün için ürün bedelinin belli bir oranında komisyon alıyor.

SORUNSUZ ALIŞVERİŞ

Gittigidiyor.com yönetici ortaklarından Tolga Kabataş, paranın kendi havuz hesaplarında muhafaza edildiği bu sistemin, alıcı ve satıcı arasında psikolojik bir etkisi olduğunu ve her iki tarafı da sorunsuz bir alışveriş gerçekleştirmeye ikna ettiğini söylüyor. Bununla birlikte, art niyet taşıyan kullanıcıların neden olacağı sorunların önlenmesi ve güvenli alışveriş platformunun sürdürülmesi için site içinde kullanıcıya hissettirilen veya hissettirilmeyen çok sayıda güvenlik katmanı da mevcut. Kabataş "Sistem üzerinde alışveriş yapan kullanıcılar arkalarında IP adreslerinden üyelik bilgilerine, banka transferlerinden kargo numaralarına kadar o kadar çok iz bırakıyorlar ki, herhangi bir sorun olduğunda takip etmek çok kolay" diyor. Kabataş, ayrıca bu güne kadar site üzerinden gerçekleştirilen 2 milyon satış işleminde herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını da sözlerine ekliyor.

Bunun yanında alım satım işlemleri sırasında kullanıcıların birbirlerine puan verebildikleri bir değerlendirme sistemi de mevcut. Bu sistemde alışveriş sırasında işlem gerçekleştiren kullanıcılar, alışveriş yaptıkları kişiler tarafından puan verilerek değerlendirmeye tutuluyorlar. Puanların yükselmesi, kişinin alışverişlerini sorunsuz olarak gerçekleştirdiği ve alışveriş yaptığı kişilerden takdir aldığı anlamına geliyor. Bu da kişinin güvenilirliğini artırıyor.

HEDEF 1 mİlyon

Yönetim kadrosu Serkan Borançılı, Burak Divanlıoğlu ve Tolga Kabataş olmak üzere 3 yönetici ortaktan oluşan Gittigidiyor.com, Şubat 2006'dan beri Türkiye'nin lider risk sermayesi şirketlerinden iLab Holding ile ortaklık anlaşmasına sahip. Bugün 660 bin kullanıcıya sahip olan site, yıl sonuna kadar 1 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!