Giriş seviyesinin yıldızları

Güncelleme Tarihi:

Giriş seviyesinin yıldızları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2007 00:00

Amatör veya profesyonel, alım aşamasındaki sabırsızlar için yeni seçeneklerin ardı arkası kesilmiyor. Farklı marka ve modeller arasından konuklarımız bu sefer Kodak EasyShare V803 ve HP Photosmart

R837.

FotoLARI Gönlünce İŞle:

HP Photosmart R837

Çektiğiniz bir karedeki tatsız bir detaydan, kameranız üzerinde yapacağınız ufak bir müdahaleyle kurtulmak ister misiniz? O zaman HP Photosmart R837 tam sizi göre. Modelin güçlü yazılım özelliklerinden biri olan "Rötuş efekti" ile fotoğraf çekerken oluşan bir lekeden veya o gün yüzünüzde çıkan bir sivilceden kolayca kurtulabiliyorsunuz. Hem de makine üzerinden bilgisayara aktarma yapmaksızın, ek bir yazılıma ihtiyaç duymadan. Buna ek olarak, önceki modellerde de yer alan inceltme efekti ve sadece insan değil, hayvan gözlerinde oluşan kırmızılığı da giderecek şekilde geliştirilmiş kırmızı göz giderme fonksiyonu da var. Artistik efektler arasında ise suluboya efektinden, kaleydeskop görüntüsüne kadar birbirinden değişik seçenek yer alıyor. Siyah/beyaz, sepya gibi renk seçenekleri de yine modelin makine üzerinde pratik müdahale imkanı sağlayan yazılım artıları.

7 megapiksel çözünürlük, sallanmaya karşı sabit fotoğraf çekme modu, 3 kez optik yakınlaştırma, makinenin sınıfındaki genel diyebileceğimiz özelliklerden. 7.6 santimlik (3 inç) büyük, kaliteli likit kristal ekranı rahat bir izleme sunarken, makine üzerinde yapılacak müdahaleleri de kolaylaştırıyor. Aşağı doğru açılan objektif kapağı bence modelin kullanımını zorlaştıran gereksiz bir ayrıntı olmuş. Photosmart R837’nin sadece 0.37 saniye olan deklanşör gecikmesiyse hareketli objelerin çekiminde büyük bir artı sağlıyor. HP "Adaptive Lighting" teknolojisiyle yüksek kontrastlı fotoğraflarda ışık ve gölge arasındaki dengeyi etkili bir şekilde sağlayan R837, kolay kullanım özellikleriyle sayısal fotoğrafçılığa giriş seviyesinde güzel bir seçenek oluşturuyor.

TASARIMDA Özgürlük: Kodak EasyShare V803

Kişiselleştirme imkanı, Kodak’ın tüketicilere bu modelde sunduğu önemli bir ayrıcalık. Yeni "Ayarları Koru" menüsü sayesinde beyaz dengesi, ISO, flaş ve çözünürlük gibi ayarları tercih ettiğiniz şekilde koruyabiliyorsunuz. Favoriler menüsü ise size özel fotoğrafları, makinenin belleğini kullanmadan saklama ve paylaşmanıza olanak sağlıyor. Birbirinden güzel cıvıl cıvıl renkleri, boncuklu boyun ve el bileziği askıları ve moda tasarımlarda deri çanta aksesuar seçenekleri, V803’ü bayan kullanıcılar için son derece cazip bir seçenek haline sokuyor.

EasyShare V803’ün 6.35 santim (2.5 inç) genişliğindeki likit kristal ekranı hem çekim, hem de izleme sırasında net görüntüler sağlıyor. 8 megapiksel çözünürlüğüyle 76x102 santim boyutlarına kadar baskı alma imkanına sahip oluyorsunuz. Tamamen camdan, küresel olmayan Kodak Retinar 3 kez yakınlaştırmalı objektifi sayesinde keskin sonuçlara ulaşıyorsunuz. Yüksek ISO 1600 değeri loş ortamlar için kolaylaştırıcı bir özellik. Ancak bu noktadaki görüntü netliği pek tatmin edici değil. Odaklama hızı, amatör bir model olsa da size biraz yavaş gelebilir. Makinenin 22 adet hazır çekim senaryosuyla değişik ortam ve şartlarda rahat ve pratik çekim imkanına sahip oluyorsunuz. Modelle saniyede 30 kare hızında sesli VGA video (640 x 480) çekim de yapabiliyorsunuz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!