Giresunlu Volkan: Komutanım izin ver

Güncelleme Tarihi:

Giresunlu Volkan: Komutanım izin ver
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 00:37

Dokuz şehidin verildiği Gediktepe'deki o çatışmayı siperdeki Mehmetçik Enis Berberoğlu'na anlattı. Çatışmada Giresunlu Volkan teröristleri takip etmek için komutanından izin istedi ancak isabet alıp yaralandı.

İŞTE O MEHMETÇİK / WEB TV

Giresunlu Volkan: Komutanım izin ver

Giresunlu Volkan Demir, işte o an isyan etti. Çünkü komşu mevzideki arkadaşlarının üzerine düşen roketi ve takip eden cehennem ateşini gördü. Takım komutanı yaralıydı, yerinden kıpırdayamıyordu. Ona bağırdı, “Komutan! İzin ver çıkayım, bu teröristleri takip edeyim.”

İntikam almazsam dikili taş olayım

Komutan tabii ki izin vermedi. Giresunlu Volkan, mevzide aldığı isabetle gazi oldu, ama yılmadı. Dün konuştuğumuzda, “Komutanımı anlıyorum ama, kalan 54 günlük askerliğimin tamamını Gediktepe’de tamamlamak istiyorum. Arkadaşlarımın intikamını alamazsam ben de dikili taş olayım” diyordu.

Yılarca o tepede görev yaparım

Gediktepe cehennemini yaşayan bir başka gazi, Adanalı Necati Yurt. Dün belki de ilk kez komutanına isyan etti. Çünkü Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, gazi Necati için, “28 günü kalmış, artık karakolda tutalım” önerisinde bulundu. Gazi Necati, hem komutanına, hem de Başbakan Erdoğan’a adeta yalvardı: “Değil 28 gün, yıllarca o tepede görev yapmak isterim. Burada kalmaya vicdanım el vermez. 8 arkadaşım orada şehit yatıyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!