Giresun'da göçük altında kalan işçi Şinasi Özdemir’le iletişim kesildi

Güncelleme Tarihi:

Giresunda göçük altında kalan işçi Şinasi Özdemir’le iletişim kesildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2023 11:00

Giresun’un Yağlıdere ilçesinde sağanak sonrası su fabrikasının bakım atölyesindeki menfezde meydana gelen ve 2 işçinin yaralı kurtarıldığı enkazda, işçi Şinasi Özdemir’le (46) kurulan sesli iletişim kesildi. Ekipler, Şinasi Özdemir’e ulaşmak için çalışmalarını devam ediyor.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 21.45 sıralarında meydana geldi. Bölgede etkili olan sağanak sonrasında ilçenin Üçtepe beldesindeki su fabrikasının makine araç bakım atölyesindeki menfezde çökme meydana geldi. Beton zemininde çökme sonucu forkliftle çalışma yapan 3 işçi, toprak altında kaldı.

İhbarla bölgeye AFAD, AKUT, DSİ, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İş makinesi destekli ekiplerin çalışması sonucu, toprak altında kalan işçilerden Ali C. ile Şenol K. yaralı olarak kurtarıldı. Yaralı işçiler olay yerinde bekleyen sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalenin ardından kentteki hastanelere sevk edildi.

Giresunda göçük altında kalan işçi Şinasi Özdemir’le iletişim kesildi

Haberin Devamı

Göçük altında kalıp, yaşam belirtisi alınan Şinasi Özdemir için ekipler, arama kurtarma çalışması başlattı. Oluşan 5 metrelik çukura gömülen forklifte sıkıştığı belirlenen Özdemir'i kurtarmak için demir aksamı oksijen kaynağı ile kesmeye çalışan ekipler, bir yandan da elden ele kovalarla toprak yığınlarını kaldırarak, zamana karşı mücadele sürdürdü. Yeni göçük riskine karşı gece boyu süren titiz çalışmalarda, ekiplerin Özdemir'den aldığı ses sabah saatlerinde kesildi. Yumuşayan toprak kütlesinde kaybolduğu değerlendirilen Özdemir’i arama çalışmaları sürüyor.

FORKLİFT ÇIKARILDI; KAYIP İŞÇİ ARANIYOR

Giresun'un Yağlıdere ilçesinde su fabrikasının bakım atölyesindeki menfezde oluşan göçükte, enkaz altında kalan işçi Şinasi Özdemir için çalışmalar sürüyor. Çalışmalar sırasında, toprak yığını ile gömülen forklifte ulaşıldı. Forklifti kullandığı değerlendirilen Özdemir'e ise rastlanmadı. Bu arada kayıp işçinin ailesi ve mesai arkadaşları, umutlu bekleyişini sürdürüyor.

2 İŞÇİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Göçük altından çıkartılan işçilerden göğüs bölgesinde kırıklar oluşan Şenol Karagöz ile başına darbe alan Ali Çamcı'nın hastanedeki tedavilerinin ise sürdüğü belirtildi. (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!