Gilles'in Karısı

Güncelleme Tarihi:

Gillesin Karısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2005 16:01

Çok sevdiğiniz eşiniz sizi aldatırsa ne yaparsınız? Daha da ötesinde onu kaybetmemek için neleri göze alırsınız? Madeleine Bourdouxhe'un kitabından Frederic Fonteyne'in uyarladığı Gilles'in Karısı (La Femme De Gilles) bu durumdaki bir kadının öyküsünü anlatıyor. Filmin 24. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale Ödülü aldığını da hatırlatalım.

Haberin Devamı

FİLMİN KONUSU

Aldatılan bir kadının kocasını geri alabilmek için sessiz mücadelesi... İki Dünya Savaşı arasındaki Fransa’da kırsal bir bölge... Elisa, Gilles’in sadık karısıdır. Elisa ev ve çocuklarla ilgilenirken Gilles maden ocağında uzun saatler çalışmaktadır. Kızkardeşi Victorine sık sık eve gelerek çocuklarla oynamakta ve Elisa’ya yardımcı olmaktadır.

Elisa hamiledir ve kocasının onu kızkardeşi ile aldattığından şüphelenmektedir. Fakat bir gün bu şüphelerin gerçek olduğunu anlar ve kocasının Victorine ile gizli bir ilişki yaşadığını öğrenir. Kaybettiğini geri kazanmak için sessiz bir savaş başlatır. Tekrar Gilles’in karısı olmak...

Madeleine Bourdouxhe'un kitabından beyazperdeye aktarılan film, 24. İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale ödülünü aldı.  
 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen:Frederic Fonteyne
Senaryo: Frédéric Fonteyne, Marion Hänsel
Oyuncular: Emmanuelle Devos, Laura Smet, Clovis Cornillac, Colette Emanuelle

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!