Gideceğiniz 2 metre çukur

Güncelleme Tarihi:

Gideceğiniz 2 metre çukur
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2008 01:29

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan ziyaretinin son gününde Meclis Başkanı Georgi Prinski’yi ziyarete giderken meclis koridorlarında ırkçı ve aşırı milliyetçi ATAKA milletvekillerinin sözlü tacizine uğradı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçişi sırasında ATAKA lideri Volen Siderov, "Trakya’da katlettiğiniz Bulgarlar için özür dileyin" diye bağırdı. Bunun üzerine Erdoğan "Goodmorning" demekle yetinerek geçip Meclis Başkanı Georgi Prinski’nin odasına gitti.

KIRCAALİ’YE GİTTİ

Erdoğan, daha sonra Türk kökenlilerin yoğun yaşadığı Kırcaali’de önce camide cuma namazı kıldı, ardından da kilise ziyaret etti. Namazdan çıkışında Erdoğan, yoğun ilgi gösterip, "Osmanlı topraklarına hoş geldiniz" diyen soydaşlarla el sıkışıp sohbet etti. Bir soydaşın ise "Atatürk’ü unutmayın" diye bağırması dikkat çekti.

KİLİSE SOHBETİ

Erdoğan daha sonra St. Georgi Kilisesi’ni ziyaret etti. Papaz Peter Gerena, "ziyaretinizden çok memnun oldum" diye karşıladığı Erdoğan’a, "Siyasetçiler ve din adamları konuşmayı çok seviyor, ama insanlar siyasetçiler ve din adamları yerine atalarının tecrübelerine güveniyor" dedi. Zaman zaman Türkçe de konuşan Gerena, "bir gram ana hakkı, bir gram hoca hakkı" atasözünü anımsatınca, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen söze girerek, "bir gram ana aklı, bir gram hoca aklı" diye düzeltti. Türkçe olarak, "Parasız pazara gidilmez, dinsiz kabirde yaşanmaz" atasözünü hatırlatan Gerena’ya Erdoğan, şu yanıtı verdi: "Bu dünyada ne kazanırsanız kazanın, gideceğiniz yer iki metre çukur. Bazı dinlerde ise yakıyorlar, (avucunun içini göstererek) şu kadar kalıyor. O zaman bu kavga niye? Mültimilyarder, trilyoner olsan yiyebileceğin bir fakir fukaranın yiyebileceğinden fazla değil. Biri saltanat içinde, diğeri mütevazı bir yerde yiyor. Sonunda insan olarak yaşamaya devam ediyor."

’BAŞIMIYAKTIN ŞİMDİ’

Papaz Gerena kilise ziyaretinde Erdoğan’a altın bir tespih hediye etti. Erdoğan, "Altın mı bu şimdi? Sen bizi yaktın şimdi. Başımı yaktın şimdi" diye espri yaptı. Gerena’ya, gümüş tespih ve tabak hediye eden Erdoğan, "İsteyen kilisede, isteyen havrada, isteyen camide ibadetini yapsın, kimse de bundan rahatsız olmasın" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!