Gezi’de ‘anne’ zinciri

Güncelleme Tarihi:

Gezi’de ‘anne’ zinciri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2013 00:00

Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun “Gelin çocuklarınızı alın” çağrısının ardından dün gece anneler Taksim Meydanı’ndaydı. Ancak 150 kadar anne çocuklarını almaya değil, Gezi eylemine destek vermeye giderek el ele zincir oluşturdu.

Haberin Devamı

İSTANBUL Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun Gezi Parkı’nda çocuğu bulunan annelere yönelik “Gelin çocuklarınızı alın” çağrısına dün gece annelerden yanıt geldi.
Gezi Parkı’nda çocukları olan yaklaşık 100 anne, saat 21.00 sıralarında Taksim Meydanı’nda biraraya geldi. Anneler burada el ele tutuşarak insan zinciri oluşturdu ve Gezi Parkı’na girdi. Parkta alkışlarla karşılanan anneler çocuklarının yanında olduklarını  ve onlara destek verdiklerini söylediler. AKM’nin önüne doğru yürüyüşe geçen anneler, “Anneler burada başbakan nerede, her yer Taksim her yer direniş” sloganları attı ve bir süre alkış tuttu. Kol kola giren anneler AKM önünde toplanan polislerin önünden geçtikten sonra dağıldılar.
Taksim Meydanı’nda dün gece de polis ve göstericilerin çatışması yerine piyano resitali vardı.
Alman Piyanist Davide Martello, piyanosunu yine Atatürk Anıtı’nın yanına yerleştirdi. O kuyruklu piyanosunun tuşlarına bastıkça çevresindeki kalabalık ve coşku da arttı. Vatandaşlar ve eylemciler, Atatürk Anıtı’nın çevresini sardı. Gün içerisinde müdahale yapılacak mı yapılmayacak mı gerilimi yaşayan eylemciler, klasik müzik eserleriyle keyifli anlar yaşadı.

Haberin Devamı

MEYDAN KONSERİNE EZAN MOLASI

Piyano resitali devam ederken yatsı ezanı okunmaya başladı. Bunun üzerine konsere, ezan bitinceye kadar ara verildi. Sanatçının “Çav Bella” şarkısını çalması heykelin etrafındaki eylemciler tarafından yoğun alkış aldı. Konserde zaman zaman bazı eylemciler de piyano çaldı.

SANATÇILARDAN AÇIKLAMA

Eylemlerin 17’nci gününde Zafer Algöz, Meltem Cumbul, Rıza Kocaoğlu, Sermiyan Midyat, Barış Falay, Nail Kırmızıgül, Sarp Apak, Levent Sarpoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda sinema ve tiyatro oyuncusu Gezi Parkı merdivenlerinde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı grup adına ünlü oyuncu Meltem Cumbul okudu. Açıklamada “Görüşmelerin devam edilebilmesi ve eylemciler tarafından sağlıklı bir şekilde tartışılabilmesi için Gezi Parkı’na herhangi bir müdahale yapılmamalıdır. Türkiye’nin dört bir yanında Gezi Parkı için sokağa çıkan binlerce insana karşı uygulanan polis şiddeti sona erdirilmelidir. Gelişmeler çok olumlu, umarım bu her zaman devam eder.” Grup daha sonra “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganı atarak parka geri döndü.

Haberin Devamı

15 barodan ortak tepki

Çağlayan Adliyesi’nde avukatların yaka paça gözaltına alınması 15 baronun ortak açıklamasıyla kınandı. Kayseri, Erzurum, Aydın, Gümüşhane, Kütahya, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Mersin, Sivas, Adıyaman, Osmaniye, Balıkesir, Tunceli, Tokat ve Afyon barolarının ortak açıklamasında, Türkiye’nin Taksim’de ve buna bağlı olarak birçok ilde yaşanan protestolarla sıkıntılı bir süreçten geçtiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!