Geyşa nesli kurtuluyor

Güncelleme Tarihi:

Geyşa nesli kurtuluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Japonya'da gözden düşen geyşa geleneğini yeniden özendirilmesi için harekete geçildi. Başkent Tokyo'da modern geyşaları eğiten bir şirket kuruldu. Şirket ‘‘furisode-san’’ adı verilen ve hizmette kusur etmeyen yeni geyşaları birkaç saatliğine bile kiralıyor.

GLOBAL değişim geyşaları da etkiledi ve özellikle 1970'li yıllarda sayıları hızla azaldı. Geyşaların sayısı bugün ancak birkaç bini buluyor.Tokyo'da ise genç ve güzel kadınlar çağdaş sektörleri yeğlediğinden geyşaların ‘nesli tükenmek üzere’. Oysa başkenti ziyaret eden turistlere, yabancı iş adamlarına gelenekleri de tattırmak isteyen çevreler, geyşalığın yükselen değer olması için el ele verdi.

‘‘Furisode-san’’ denilen günümüz geyşalarını eğiten ve çalışma olanağı sağlayan şirket, işin tüm inceliklerini öğretiyor ve daha sonra yüksek ücretlerle hizmet koşulu sağlanıyor. Lokantalar, alışveriş merkezleri, sosyal etkinlikler organize edenler bu şirkete telefonla başvurup birkaç saatliğine geyşa kiralıyor. Geyşalar dansediyor, yemek ve diğer servislerde yardımcı oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!