Genelkurmay: Hedefler etkili şekilde vuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmay: Hedefler etkili şekilde vuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2008 00:30

GENELKURMAY Başkanlığı’nın internet sitesinde, başlatılan kara harekátı dün sabah yapılan açıklamayla duyuruldu.

Haberin Devamı

HAREKATTAN SON FOTOĞRAFLAR..

SINIRA YAKIN BÖLGELERE ASKER SEVKİYATI YAPILIYOR

Açıklama özetle şöyle: "Türk Silahlı Kuvvetleri; Irak’ın kuzeyinde üslenmiş PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarını etkisiz kılmak ve bölgedeki örgütsel altyapıyı kullanılmaz hale getirmek maksadıyla, 21 Şubat 2008 günü saat 10:00-18:00 arasında, belirlenen hedefleri karada konuşlu uzun menzilli silahlar ve Hava Kuvvetlerine mensup uçaklar ile etkili bir şekilde vurmuştur.

HEDEF TERÖRİSTLER

Başarıyla icra edilen ateşle taarruzdan sonra, aynı gün saat 19.00’dan itibaren Hava Kuvvetleri ile desteklenen bir sınır ötesi kara harekátı başlatılmıştır. Hava operasyonlarının devamı niteliğindeki kara harekátının hedefi, terör örgütü olup; sivillerin ve düşmanca bir harekette bulunmayan yerel unsurların olumsuz etkilenmemeleri için gerekli hassasiyet gösterilecektir. Irak’ın toprak bütünlüğüne ve istikrarına özel bir önem veren Türk Silahlı Kuvvetleri, planlanan hedeflere ulaşılmasından sonra, en kısa zamanda yurt içine dönecektir. İcra edilen harekátın, bölgenin teröristler için kalıcı ve güvenli bir üs bölgesi olarak kullanılmasını önleyerek, Irak’ın istikrar ve iç barışına da katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir. Basın mensuplarının operasyon bölgelerine girmemeleri, kendi can güvenlikleri ve harekátın emniyeti açısından önem taşımaktadır. Gerektiğinde kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Saygı ile duyurulur."

Biri iniyor diğeri kalkıyor

TSK’nın K.Irak’a düzenlediği sürpriz operasyona çok sayıda saldırı helikopteri destek veriyor. Savaş şartlarına göre hazırlanan alanlara harekata katılan helikopterlerin biri inip diğeri kalkıyor.

BIZE İNANIN

Genelkurmay’ın saat 18.00’deki ikinci bir açıklamasındaysa, arşiv görüntüler üzerinde yapılan yorumlar ile terör örgütüne ait ajans ve internet sitelerinde yer alan iddialara itibar edilmemesini istedi.

40 kilo taşıyorlar

/images/100/0x0/55eac57df018fbb8f895ad32

TSK’nın özel donanımlı komandoları, çetin kış koşullarında karlı dağları aşarken sırtlarında 35- 40 kilo yük taşıyor. Genelkurmay’ın dün basına dağıttığı fotoğraflarda yer alan ve rütbeli öncü birliklerden oluşan askerler, time ait roketatar, 2 makinalı tüfek ve bombaatar ile mühimmattan şunları taşıyor:

Kumanya: konserve, çikolata, ekmek, su, helva, hazır çorba.

Battaniye, uyku peti, ocak, kazma- kurek.

Çelik yelek, cep sobası

5 şarjör, 2 el bombası.

Mayın, aydınlatma fişeği.

Soğuk iklim elbisesi.

Yedek kıyafet ve çamaşır.

Kamuflaj boyası.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!