Genelkurmay’dan cenazeye, Saray’dan da aileye uçak

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmay’dan cenazeye, Saray’dan da aileye uçak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2015 23:38

Demirel için yarın Ankara’da yapılacak cenaze töreninin ayrıntıları belli oldu. Saat 08.00’de Güniz Sokak’taki evinin önünde yapılacak törenden sonra saat 09.00’da TBMM’de “Ulusal Cenaze Töreni” başlayacak.

Haberin Devamı

Demirel’in naaşının bulunduğu Türk bayrağına sarılı tabut, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’na bağlı askerler tarafından çekilen top arabasına konulaca ve Atatürk Bulvarı-Meşrutiyet Caddesi güzergâhı üzerinden Kocatepe Camisi’ne götürülecek. Demirel’in cenazesi Kocatepe Camisi’nde kılınacak cenaze namazından sonra Genelkurmay Başkanlığı’na ait askeri bir uçakla Isparta’ya götürülecek. Aile yakınları da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine Başbakanlığa tahsis edilmiş bir uçakla Isparta’ya gidecekler. Demirel, cumartesi günü, kendi adına yapılan anıt mezar henüz bitmediği için Çalcatepe’de defnedilecek.

Genelkurmay’dan cenazeye, Saray’dan da aileye uçak

Son durak

Haberin Devamı

Süleyman Demirel, dün 91 yaşında yaşamını yitirdi. Yaklaşık 1 aydır hastanede tedavi gören Demirel’in ölüm nedeni, ‘solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği’ olarak açıklandı. 20 yıllık özel doktoru Aylin Cesur, gözyaşlarıyla yaptığı açıklamada, son dakikaya kadar bilinci açık olan Demirel’in ‘vakur, mutlu ve huzurlu’ hayata veda ettiğini söyledi. Demirel, yarın Ankara’daki devlet töreninin ardından cumartesi günü Isparta İslamköy’de toprağa verilecek. Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi ve Külliyesi’nin de bulunduğu İslamköy’ü yukarıdan gören Çalcatepe’de, Demirel için anıt mezar yeri daha önce hazırlanmıştı. Demirel’in elinde fötr şapkasının olduğu heykelin bulunduğu tepe, Demirel’in aile büyükleri ile eşi Nazmiye Demirel’in yattığı mezarlığı da görüyor. Demirel, ‘Dünya ormanı’ oluşturulan anıt mezar alanını incelerken, “Bu proje dünyada bir numune” demişti. (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!