Genelkurmay Başkanı'nın mektubunu bizzat getirdi

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmay Başkanının mektubunu bizzat getirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2013 00:00

Genelkurmay Başkanı Orgenaral Necdet Özel, 85 yaşında vefat eden ve Antakya Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verilen Kore Gazisi Cebrail Suadioğlu'nun ailesine taziye mektubu gönderildi.

Haberin Devamı

Mektubu aileye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel adına İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç verdi. Atınç, ziyarette yaptığı konuşmada, Suadioğlu'nu kaybetmenin verdiği ortak acıyı beraber paylaşmak ve Genelkurmay Başkanı Orgenaral Özel'in taziye mektubunu Suadioğlu'nun eşi Nehiye Suadioğlu'na takdim etmek için geldiklerini söyledi.

MEKTUBUNU BİZZAT GETİRDİ / Foto Galeri

GAZİLERİMİZİ KAYBETMEK TSK'YI DERİNDEN ÜZÜYOR

Şehitler ve gazilerin büyük değerler olduğunu ifade eden Atınç "Gazilerimizi, şehitlerimizi kaybetmek Türk Silahlı Kuvvetler ailesini derinden üzüyor. Ülkemizin bu günlere gelmesini kahraman gazilerimize ve rahmetli şehitlerimize borçluyuz. Silahlı kuvvetler ailesi olarak aileye şükranlarımızı sunuyoruz. Allah rahmet etsin, sabır versin" dedi.

Haberin Devamı


"VATAN SEVGİSİ KENDİSİNDE SONSUZDU"

Suadioğlu'nun eşi Nehiye Suadioğlu da 57 yıllık hayat arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını, onunla günlerinin çok iyi geçtiğini kaydetti. Eşinin hiç kimseyi üzmeyen muhterem bir kişi olduğunu ifade eden Nehiye Suadioğlu, "6 çocuk babasıydı torunlarını gördü ve onların çocuklarını gördü.
Vatan sevgisi kendisinde sonsuzdu. Bu yüzden çok mutluydu. Savaşa gitti, 4 yıl önce yine Kore'ye gitti, orayı gezdi 50 yıllık arkadaşlarını gördü. Sevinçle döndü Kore'den. Şimdiye kadar vatana hizmet etmekten gurur duydu. Madalyalarıyla gurur duyuyordu. Hatay Muharip Gaziler Derneği'ne giderdi orada da çok seviliyordu" diye konuştu.

"VATANINA ÇOK DÜŞKÜNDÜ"

Cebrail Suadioğlu'nun oğlu George Suadioğlu ise babasının gençlik yıllarında vatan aşkıyla gönüllü olarak Kore Cephesi'ne gittiğini ve savaşın en çetin günlerini yaşadığını belirtti. Kore'den döndükten sonra babasının kendilerine savaş anılarını ve savaş sırasında çektiği sıkıntıları anlatığını söyleyen Suadioğlu, babasının vatanına düşkün ve onu çok seven bir kişi olduğunu söyledi.

HERKES TARAFINDAN SEVİLİYORDU

Kuyumculuk yapan babasının Hristiyanların yanı sıra diğer mezhepler tarafından da çok sevilen biri olduğunu ifade eden Suadioğlu şunları kaydetti:

"Ölümü bizim için çok acı oldu. Bizlere daima devlete bağlı olarak çalışmamızı, devletle bir olmamızı, ayrım yapmamamızı öğretti. Biz de elimizden geldiği kadar onun vasiyetini yerine getirmeye çalışacağız. Herhangi bir tören olduğunda ilk başta kendisi giderdi. Hasta olsa dahi törenlere katılırdı. En çok onur duyduğu şey ise madalyalarını takarak törenlere gidip oradaki arkadaşlarına hizmet etmekti. Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında yaşayan bütün kesimler din, dil, ırk ayrımı yapmadan bu vatan için, bu ay yıldız için birçok insan vefat etti. Ne mutlu ki babam da Kore'de bu vatan için kanını akıttı. Keşke biz de gönüllü olup dünyada akacak kanlara bir nebze engel olabilsek. Çünkü savaş kabul edilebilecek bir şey değildir. Ama savaş yerine sevgi, birlik ve özveriyle insana insan olarak yaklaşabilirsek hiçbir kan akmadan ay yıldızlı bayrağı göklere çıkartabiliriz."

Haberin Devamı

"MÜSLÜMAN, YAHUDİ, SÜNNİ, ALEVİ DUA OKUDU"

Suadioğlunun diğer oğlu Rufael Suadioğlu da babasını cenazesinde oradan geçen Müslüman, Yahudi, Sünni, Alevi herkesin fatiha okuduğunu, dua ettiğini belirterek bunun da kendilerinin çok hoşuna gittiğini söyledi. Hatay'ın dostluk kardeşlik içinde yaşadığını ifade eden Suadioğlu "Babam da çok dostluğu
ve barışı seven biriydi. Ayrımcılığı sevmezdi" dedi.

Konuşmaların ardından Cebrail Suadioğlunun 11 yaşındaki torunu George Suadioğlu Genelkurmay Başkanı Özel'den gelen taziye mektubunu okudu.

Orgenaral Özel'in mektubunda şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Nehiye Suadioğlu, değerli eşiniz Kore Gazisi ve Muharip Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cebrail Suadioğlu'nun vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Eşiniz Cebrail Suadioğlu bundan 74 yıl önce Anavatan'a katılan serhat şehrimiz Hatay'ın yurt sevgisiyle yoğrulmuş güzel insanların vatanseverliğinin en güzel örneklerinden birini sergileyerek Silahlı Kuvvetlerimize Kore'ye gönderilen birliğinde görev yapmış ve en yüksek rütbelerden biri olan gazilik makamına erişmiştir. 'Bu vatana hizmet ettim, beni askeri törenle göndersinler' vasiyetine uyularak cenazesinin askeri törenle defnedilmesi ve tören sırasında tüm Hatay halkının gösterdiği teveccüh kendisinin vefatıyla bile ülkemizin birliği ve bütünlüğüne hizmet ettiğinin göstergesi olmuştur. Şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına buyük acınızı yürekten paylaşır aziz gazimize Tanrı'dan rahmet diler, siz kederli ailesine sabır ve başsağlığı dileklerimi sunarım."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!