Genel Kurul salonu Meclis'e dert oldu

Güncelleme Tarihi:

Genel Kurul salonu Meclise dert oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

TBMM'nin yeni Genel Kurul salonu, Emlak Konut, TBMM ve yüklenici firma arasındaki uzlaşmazlık yüzünden kesin olarak teslim alınamadı. Genel Kurul salonunun kesin teslimi, ancak yeni Meclis yönetimince yapılabilecek. Proje müellifinin iddiasına göre 18 milyon dolarlık iş, 38 milyon dolara yapıldı. Kesin teslimat tutanağında ise Meclis 335 bin dolarlık bir tasarruf yapabildi.

Genel Kurul salonunun kesin teslimi için Emlak Konut, yüklenici firma Mesa-Nurol Şirketi'nin yanısıra, Meclis'ten de gözlemci bir heyet görev yaptı. En önemli sorun, oy panellerine takılan kapaklar oldu. Müellifin olumsuz görüşüne rağmen kapaklara onay verildi. Bu nedenle bankada bloke edilen 1 milyon doların 100 bin dolarlık kısmının nefaset kesilmesine karar verildi. Bunun yanısıra geçici kabulde saptanan eksikliklerin giderilmesi için de 235 bin dolarlık nefaset daha kesilmesi benimsendi.

Kesin teslimat tutanağı Emlak Konut Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmadı. Emlak Konut, oy panellerinin kapakları ve 1 milyon dolarlık bloke para sorununun nasıl çözüleceğinin Meclis tarafından kendilerine bildirilmesini istedi. TBMM yönetimi, Genel Kurul'daki yolsuzluk iddiaları üzerine açılan dava ile kesin kabülün bir ilgisi olmadığını savunuyor. Meclis yönetimi, bütün hesapların ancak kesin hesap çıktıktan sonra kapanacağını bildirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!