Genç sanatçılardan öneriler

Güncelleme Tarihi:

Genç sanatçılardan öneriler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Borusan Sanat Galerisi, sanatçı adaylarını tanıtmak ve onlara sergileme deneyimi kazandırmak amacıyla başlattığı ‘‘Yeni Öneriler / Yeni Önermeler'' sergi dizisinin üçüncüsünü düzenledi. Sergide galerinin mekán ve konumunu irdeleyen projeler yer alıyor.

Bu yıl ‘‘Yeni Öneriler / Yeni Önermeler 3'' sergisinde yer alan eserler T. Melih Görgün (MSÜ), Agáh Uğur (Borusan Holding Genel Müdürü), Beral Madra (Sergi Yapımcısı), Binnaz Tukin (Borusan Sanat Galerisi) ve Ahmet Öktem'den (Grafik Tasarımcısı) oluşan değerlendirme kurulu tarafından seçildi.

Genç sanatçılar Ebru Dinçel (Mersin Üniversitesi GSF), Olcay Dursun (Marmara Üniversitesi GSF), Fatih Sungurtekin (Marmara Üniversitesi GSF), Şükran Pala (Marmara Üniversitesi GSF), Mukadder Şimşek (Marmara Üniversitesi GSF) ve Gözdem Yıldırım (Mimar Sinan Üniversitesi GSF) ‘‘Yeni Öneriler / Yeni Önermeler 3''e Borusan Sanat Galerisi'nin mekán ve konumunu irdeleyen projelerle katılıyorlar.

Teknolojinin baskın varlığı karşısında doğayı savunan işleriyle dikkat çeken Ebru Dinçel'in projesi, kurutulmuş asma kabakları ve meyan kökü gibi doğal malzemelerle ‘‘doğa ölüyor mu, ölü mü?'' sorusuna cevap arıyor. Olcay Dursun, kurutulmuş portakal kabukları aracılığıyla doğa-teknoloji ilişkisini sorguluyor. Şükran Pala, izleyiciyi galerinin bulunduğu bölgede, haritalar aracılığıyla bir yolculuğa davet ediyor. Fatih Sungurtekin'in kartpostalları kentin geçmişi ve bugünü arasındaki bağlantı / bağlantısızlığın izini sürüyor. Gözdem Yıldırım, galerinin girişine camdan bir koridor ekleyerek ‘‘içerisi-dışarısı'', ‘‘gerçek-yanılsama'', ‘‘kent-doğa'' gibi karşıtlıkları gündeme getiriyor. Mukadder Şimşek'in çalışması ise, sanatçının kendi gövdesinin deneyimlerini yansıtan performanslar yaratıyor. Şimşek, bir insanın sığması olanaksız gibi görünen cam kutu içindeki performansıyla zaman ve devinim normlarını deforme ediyor.

‘‘Yeni Öneriler / Yeni Önermeler 3'' sergisi 9 Eylül'e kadar sürecek.

l İstiklal Cad. 421, Tünel-Beyoğlu. Tel: (0212) 292 06 55

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!