Genç öğretmen beyin kanamasından hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Genç öğretmen beyin kanamasından hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2006 15:20

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı, Fatih İlköğretim Okulu'nda öğretmen Osman Yıldırım (26), geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

Dün öğle saatlerinde okuldayken rahatsızlanan ve sevk alan Yıldırım, gece fenalaştı. Ev arkadaşı tarafından Tatvan Devlet Hastanesi'ne götürülen Yıldırım, oradan Van Yüzüncü Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastanede tedavi altına alınan Yıldırım'ın, beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Yıldırım'ın görev yaptığı Tatvan Fatih İlköğretim Okulu'nda, okul idarecileri ve öğretmenlerle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce, genç öğretmenin ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek, “Haberi öğrenince Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni aradım. Yetkililer, ölüm nedeninin beyin kanaması olduğunu söylediler. Camiamız ve ülkemiz, gencecik bir evladını ve eğitimcisini kaybetti. 2002 yılından bu yana ilimizde görev yapan arkadaşımız, çok çalışkan ve azimliydi” dedi.

Tatvan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulcebbar Bulduk da öğretmenin cenazesinin Van'da olduğunu, ailesi ve yakınları geldikten sonra Yıldırım için tören düzenleyeceklerini kaydetti.

ÖĞRENCİLER ÖĞRETMENLERİ İÇİN AĞLADI

Osman Yıldırım'ın görev yaptığı Fatih İlköğretim Okulu'nun öğretmen ve öğrencileri de haberin duyulmasının ardından gözyaşlarını tutamadı.

Okul müdür yardımcılarından İbrahim Ekin, tüm okulun yasta olduğunu belirterek, “Ben ve arkadaşlarım hala şoktayız” dedi.

Öğretmeninin ölümünden haberi olmayan 3. sınıf öğrencisi Hatice Girgin ise “Öğretmenimiz dün bize ders anlattığı sırada dilinin ağırlaştığını ve ders anlatmakta zorluk çektiğini söyledi. Öğretmenimiz hasta olduğu için sesiz oturduk. O şimdi Van'da hastanede yatıyor. Biz onu çok seviyoruz. İnşallah kısa zamanda iyileşir ve dersimize gelir” diye konuştu.
Yozgat'ın Sorgunlu ilçesinde doğan Yıldırım'ın, 2002 yılında Bitlis merkeze bağlı Dereağzı Köyü İlköğretim Okulu'nda göreve başladığı, 2005 yılında Tatvan'da bulunan Fatih İlköğretim Okulu'na geçiş yaptığı kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!