Genç kadının intikam planı

Güncelleme Tarihi:

Genç kadının intikam planı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2010 12:16

Adana'da 11 yıl önce öldürülen eşinin katilini azmettirdiği iddiasıyla tutuklanan ancak daha sonra serbest kalan Yasemin Ç. (33), o dönemde kendisine iftira attığını ileri sürdüğü kayınbiraderi Y.Ç.'nin (38) çalıştığı işyerine esrar koydurarak polise ihbarda bulundu. Y.Ç.'nin polise, bunu yengesinin yapabileceğini söylemesi üzerine gözaltına alınan Yasemin Ç. suçunu itiraf etti. Yasemin Ç. ile işyerine uyuşturucu maddeyi koyan yakını Halil L., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Hasan Ç., Anadolu Mahallesi'nde 1999 yılında meydana gelen olayda kurşunlanarak öldürüldü. Olayın ardından cinayet şüphelisi ile birlikte Hasan Ç.'nin eşi Yasemin Ç. de azmettirici olarak gözaltına alındı. Suçlamayı kabul etmeyen ancak tutuklanan Yasemin Ç., cezaevinde 7 ay hapis yattıktan sonra beraat etti.

Kendisini, azmettirici olarak, öldürülen eşinin kardeşi Y.Ç.'nin suçladığını iddia eden Yasemin Ç., 11 yıl sonra intikam için plan yaptı. Asri Mezarlık civarındaki atölyesinde, mezarlara mermer yapan Y.Ç.'nin işyerinin yakınındaki mermerlerin altına, yakını Halil L. vasıtasıyla 10 içimlik esrar koydurtan Yasemin Ç., ardından polise ihbarda bulundu. İhbar edilen yere giden polis, esrarı bulduktan sonra Y.Ç.'yi gözaltına aldı. Y.Ç. uyuşturucuyu yengesi Yasemin Ç.'in koydurmuş olabileceğini söyledi. Bunun üzerine gözaltına alınan Yasemin Ç., sorguya alındı. Önce suçlamayı kabul etmeyen Yasemin Ç., uyuşturucuyu kayınbiraderinden intikam almak için Halil L.'ye koydurduğunu itiraf etti. Şüphelinin ifadesi üzerine Halil L. de gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Kendisinin suçsuz yere hapis yattığını, bunun intikamını almaya çalıştığını söyleyen Yasemin Ç., “Öldürülen eşimin yakınlarının verdiği bilgiler yüzünden 7 ay boş yere hapis yattım. Ben de bunun intikamını almak için plan yaparken, böyle bir şey aklıma geldi” dedi. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Yasemin Ç. ile Halil L., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!