Genç değil, çok genç iki yorumcu

Güncelleme Tarihi:

Genç değil, çok genç iki yorumcu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Her ikisi de 1986 doğumlu olan genç yorumcular Ali Sinan Köksal ve Can Okan bugün saat 19.00'da İtalyan Kültür Merkezi'nde bir konser verecek. Köksal ve Okan; Bach, Mozart ve Bartok'un yapıtlarının yanı sıra İlhan Usmanbaş'ın Keman-Piyano Sonatı'nı da seslendirecekler.

Borusan Kültür ve Sanat Merkezi'nin etkinlikler dizisi içinde yer alan konserin yorumcularından Ali Sinan Köksal keman öğrenimine beş yaşında başladı. 1995'ten beri çalışmalarını Venyamin Varşavski ile sürdüren Ali Sinan Köksal, Mehmet Nemutlu ve Hüseyin Evirgen'den teori dersleri aldı, 1998'de İsviçre Sion Müzik Akademisi yaz okulunda Master Class'a kabul edildi. Saint-Benoit Fransız Lisesi'nde öğrenci olan Köksal, müzik öğrenimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda sürdürüyor.

Piyano öğrenimine yedi yaşında başlayan konserin diğer yorumcusu Can Okan ise 1997'den beri Metin Ülkü ile çalışıyor. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi olan Can Okan, Yılın Genç Müzisyeni Yarışmasında 1998'de İkincilik Ödülü, 1999'da ise Birincilik Ödülü aldı.

Genç yorumcular konserde, Bach'ın Keman ve Klavsen için Sonat 2, La Majör (BWV 1015), Mozart'ın Keman ve Piyano için Sonat, Mi Minör (K.304), Usmanbaş'ın 1946 tarihli Keman-Piyano Sonatı'nı ve Bartok'un Sonatin'inin (Sz.55) keman ve piyano versiyonunu seslendirecekler.

Usmanbaş'ın sonatı hem yerellikten uzaklaşmasıyla, hem de Hindemith ve Stravinski gibi 20. yüzyıl bestecilerinden esinler taşımasıyla Cumhuriyet müziğinin modernleşme çizgisinde önemli adımlardan birini oluşturuyor.

İtalyan Kültür Merkezi, Meşrutiyet Cad. 161, Tepebaşı. Tel: (0212) 293 98 48

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!