Gemicik, yakana ’rozet’ diye tak

Güncelleme Tarihi:

Gemicik, yakana ’rozet’ diye tak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2007 00:00

Zonguldaklı düz yolda arabasını şaşırıyor, birileri gemilerini dağdan aşırıyor. Ama ben bunu söyleyerek bir şeyleri ima etmiyorum. Ben gemi diyorum, gemicik demiyorum. Gemi başka, gemicik başka. Al, yakana ’rozet’ diye tak. Ne kadar; 96 metre. Yüz metre bile değil. 200 TIR’ın yükünü alıyormuş. O kadar!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın 69. yaş günü Zonguldak Madenci Anıtı Meydanı’nda "İyi ki doğdun Baykal" sloganlarıyla kutlandı. Baykal, partisinin düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan’a eleştiriler yöneltti. Baykal, "Gemicik" eleştirisini, "Zonguldaklı düz yolda arabasını şaşırıyor, birileri gemilerini dağdan aşırıyor. Ama ben bunu söyleyerek bir şeyleri ima etmiyorum. Ben gemi diyorum, gemicik, demiyorum. Gemi başka, gemicik başka. Al, yakana ’Rozet’ diye tak. Ne kadar; 96 metre. Yüz metre bile değil. 200 tırın yükünü alıyormuş. O kadar!" sözleriyle sürdürdü. Baykal, şöyle devam etti:

OYUNU VERME

Yiyecek paketleri dağıtılmaya başlandı. Paketlerde, tarhanalar, pirinçler, makarnalar var. Oysa oy namustur, şereftir, ırzdır; parayla satılmaz. Sakın ha oyunu satma! Eğer paketi alır yersen o helaldir, o haktır ama oy verirsen o yanlıştır.

KARDEŞİM SEZER

DSP’nin ak güvercin amblemli bayraklarının, CHP’nin altı oklu bayraklarından daha çok olduğu Madenci Anıtı Meydanı’ndaki konuşmasında, Baykal’ı DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de yalnız bırakmadı. Baykal, Zeki Sezer’in desteğine, "Sevgili kardeşime yürekten teşekkür ediyorum" sözleriyle karşılık verdi. Meydana Atatürk, İsmet İnönü, Baykal ve Zeki Sezer’in büyük boy resimleri asıldı. Baykal’ın konuşması sık sık Türkiye’nin en önemli limanlarından birine sahip olan Zonguldak’ta "Tayyip bize de gemi alsana" ve "AKP halka hesap verecek" sloganlarıyla kesildi.

Oğulları karıştırdılar

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Zonguldak Madenci Anıtı Meydanı’nda düzenlediği miting öncesi, Ereğli İlçe teşkilatı Başbakan Erdoğan’ın oğlunun aldığı gemiyi ilginç bir tarzda protesto etti. Kaptan ve mürettebat kılığına giren partililer "Bilal’in gemiciği" pankartı taşırken küçük bir ayrıntıyı unuttular. Gemiyi alan Bilal değil Erdoğan’ın diğer oğlu Ahmet Burak’tı.


20 Temmuz 1938 doğumlu Baykal, 69’uncu yaşını Zonguldak mitinginde kutladı. Alandakiler, ’Doğum gününüz kutlu olsun’ pankartı açarken, mitingdekiler ’İyi ki doğdun Baykal’ sloganları attı. CHP Gençlik kolları üyelerinin "Doyamam doyamam sana" şarkısı eşliğinde platforma getirdiği doğum günü pastasını kesen ve bir dilim yiyen Baykal’ın duygulandığı gözlerden kaçmadı. Baykal, "Bu benim hayatımın en güzel doğum günü. Milletimle kucak kucağa kutluyorum. Hepinize teşekkür ederim" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!