Gelin Zeydan'a 18 kilo altın

Güncelleme Tarihi:

Gelin Zeydana 18 kilo altın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2005 14:07

AKP Hakkâri Milletvekili ve Yüksekova İlçesi’ndeki ‘Pinyanişi Aşireti’nin lideri Mustafa Zeydan’ın oğlunun düğününde geline tam 18 kilo altın takı takıldı; damadın hasılatı ise 250 YTL oldu.

Haberin Devamı

3 GÜN 3 GECE DÜĞÜN

Milletvekili Mustafa Zeydan’ın 30 yaşındaki oğlu Caner Zeydan ile Hakkarili işadamı, aynı aşiretten Kemal Tekin’in kızı 21 yaşındaki Dilruba Tekin, 3 gün 3 gece süren düğünle evlendi. Düğüne katılan davetliler, gelin ve damada takı ve para takmak için yarıştı. Geline 18 kilo altın, damada da 250 bin YTL takıldı. Düğünde bir araya gelen aşiret mensupları, Kürtçe türküler eşliğinde halay çekti. Damat Caner’in sağdıçlığını ağabeyi Sağlık Bakanlığı Müşteşar Yardımıcısı Rüstem Zeydan yaptı.

500 ARAÇLIK KONVOY

‘Pinyanişi aşireti’ lideri, aynı zamanda AKP Hakkâri Milletvekili Mustafa Zeydan’ın Esentepe Mahallesi’ndeki evinin önündeki düğüne dün 15 bin kişi katıldı. Caner Zeydan ile Dilruba Tekin’in düğününe, CHP Hakkâri Milletvekili Esat Canan, Kaymakam Mustafa Öztaş, Belediye Başkanı Mehmet Salih Yıldız, Emniyet Müdürü Ezgin İşler ile İran, Van, Hakkari ve ilçelerinden Doski, Diri, Gevdan, Ertuşi, Silehi aşiretleri mensupları katıldı. Ayrı araçlarla evlerinden alınan gelin ve damat, trafik aracının eskortluğunda 500 araçlık konvoy eşliğinde Yüksekova'da gezdirildi.

Haberin Devamı

GELİN ALTINLARI TAŞIYAMADI

Davetliler, 2 saat süre ile gelin ve damada takı taktı. Konuklar, gelin Dilruba’ya 18 kilogram altın, damat Caner’e ise 250 bin YTL'lik para taktı. Aşiret üyeleri zarflara konulan paraları saymakta güçlük çekerken, gelin Dilruba üzerindeki altınları taşımakta zorlandı. Bunun üzerine altınların bir bölümü kutulara dolduruldu. Düğüne katılan konuklara 45 kişi tarafından kavurma, pilav, cacık, salata ikram edildi. Yemek için 30 büyük, 60 küçükbaş hayvan kesilirken, 1 ton prinç, 1 ton salatalık, domates, 10 bin ekmek ile 5 bin pet şise su ikram edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!