Gelecekte TIR transparan, pick-up da elastik olacak

Güncelleme Tarihi:

Gelecekte TIR transparan, pick-up da elastik olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2008 00:00

Kullanılmayınca kısalıp yükü görünce uzuyor

’Extender Elastruck’ adındaki pick-up’ın en dikkat çekici özelliği kargo alanının kullanılmadığı zaman küçülerek aracın daha kompakt bir hal almasını sağlaması. Üretilmesi halinde oldukça çevreci bir araç olması hedeflenen Extender Elastruck’ta önde ve arkada olmak üzere toplamda 400 beygir güç üreten 2 adet elektrik motorun kullanılması planlanıyor. Dört tekerlekten çekiş sisteminin kullanılacağı araç, yüklenmesi durumunda bir elektrikli piston vasıtasıyla kargo alanını dışarı çıkararak aracın uzamasını sağlıyor.

Ailenin üyeleri birleşip ’Voltran’ı oluşturacak

’Snap Multicar’ adındaki bu araç konsepti ise çok zekice tasarlanmış. Konsept, 4 adet küçük otomobilin bir araya gelmesinden oluşuyor. Yani bu dört küçük kabinden ayrılmak isteyen olduğunda, yine kendi içinde bulunduğu ’otomobilcik’ ile istediği yere gidebiliyor. Dört araç bir araya geldiğinde ise gelişmiş mikrofon sistemi sayesinde aynı araç içindeymiş gibi konuşmak mümkün olabiliyor. Dört araç bir araya gelip yolculuk etmek istediklerinde ise öndeki araçlardan herhangi biri yönlendirme işlemini üstlenebiliyor.

TIR’ansparan

Taşımacılıkta en çok ihtiyaç duyulan araçların başında gelen TIR’ların da gelecekte ne şekilde olacağı herkesin merak konusu. ’Nomad Roadtrain’ adındaki bu çalışma ise sürücü olmadan yol alıyor. Teslimatın yapılacağı adres ve tarih aracın bilgisayarına girildikten sonra TIR kendi başına tüm işlemleri gerçekleştirebiliyor. Tabii ki ayrı bir kumanda merkezinde TIR’ın tüm hareketleri bir ekip tarafından kontrol ediliyor. 700 beygir gücündeki dizel motorla 40 ton yük çekebilen araç, istenildiği taktirde koyuluğu ayarlanabilen cam kısımlara sahip. Bu sayede aracın ne taşıdığı kolaylıkla görülebiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!