"Gelecek için eğitim"

Güncelleme Tarihi:

Gelecek için eğitim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2007 18:41

Haberin Devamı

ALMANYA'da okula giden Türk çocuklarının eğitim düzeyini yükseltmek ve okulu bitirmeden ayrılan öğrenci sayısını azaltmak amacıyla başkent Berlin'de bir eğitim seferberliği başlatıldı.

Berlin Türk-Alman İşadamları Birliği'nde (TDU) düzenlenen törenle start alan kampanyada çerçevesinde okul, aile ve öğrenci arasındaki diyaloğun geliştirilmesi ve başarının artırılması için çalışma yapılacak.

Türkçe ikinci dil olsun

Almanya Türk Toplumu (TGD), Almanya Türk Dernekleri Federasyonu (FÖTED), Öğretmen Dernekleri Federasyonu (ATÖF) ve Öğrenci Dernekleri Birliği'nin (BTS) ortaklaşa başlattığı kampanyada anadil Türkçe'nin ikinci yabancı dil olarak okullarda okutulmasına yönelik çalışmalar yapılacak.

/images/100/0x0/55ea95f8f018fbb8f8899d1e

Haberin Devamı

Almanya Türk Toplumu olarak bu yılı eğitimde atak yılı olarak ilan ettiklerini belirten Kenan Kolat, anadilin önemine dikkat çekti. FÖTED Genel Başkan Yardımcısı Berrin Alpbek ise, kampanyanın amaçları ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Hatalar oldu

Birinci kuşak Türkler'in ve Alman tarafının eğitim konusunda hatalarının olduğunu belirten TDU Başkanı Bahattin Kaya, "Toplumda başarılı olmak için eğitimli gençlere ihtiyaç vardır. Burada kalıcı olan Türk toplumunun eğitime önem vermesi gerekir. Bundan dolayı toplumun tüm bireylerine büyük görevler düşüyor. Birinci kuşağın burada kalıp kalmama konusundaki kararsızlığı eğitimde başarıyı engelledi. İki Almanya'nın birleşmesiyle Alman eğitim sisteminde kötüleşme görüldü. Almanya'da daha önce olmayan özel okul sayısının artması da bunun bir işaretidir" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!