Gelecek güneş enerjisinde

Güncelleme Tarihi:

Gelecek güneş enerjisinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2007 18:07

Haberin Devamı

 2020'ye dek Almanya’da üretilen elektriğin yüzde 10’unun güneşten elde edileceği tahmin ediliyor. İklim değişimi, alternatif enerji kaynaklarına olan talebi de artırdı. Buna bağlı alarak da solar enerji, yani güneş enerjisi piyasası adeta patlama yaşıyor.

Güneş enerjisinden elektrik üretiminde Almanya dünyada başa güreşiyor. Küresel ısınmanın sonucu olarak, alternatif enerji kaynayları arayışları artınca son yıllarda solar enerjiye talep de yükseldi. Dünya birincisi olan Alman şirketlerinin yıllık cirosu 2 milyar euroyu aştı. Alman mühendis Frank Asbeck, dokuz yıl önce küçük bir ofiste kurduğu Solarworld şirketi bu alanda dünya üçüncüsü. Şirkette bugün 1300 kişi çalışıyor ve yıllık cirosu 500 milyon eurodan fazla.

2020 yılına dek Almanya’da güneş enerjisinden elde edilen elektriğin, toplam elektrik piyasasındaki oranının yüzde 10’a ulaşacağını savunan Asbeck, "500 bin kişinin güneşten elektrik üretimi sektöründe çalışacağı anlamına geliyor dedi.

Haberin Devamı

Solarworld şirketinin yöneticisi Frank Asbeck'in verdiği bilgiye göre, “Klasik enerji kayankalarnıdanüretilen elektriğin kilovat saati şu dönem alıcıya 20 cente mal oluyor. Güneş enerjisinden elde edilen elektriğin kilovat saatiyse 36 cent. Hedef önümüzdeki beş yıl zarfında fiyatı 24 cente kadar aşağı çekebilmek" dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!