Geleceğini çaldırdı

Güncelleme Tarihi:

Geleceğini çaldırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Babasından miras kalan dört milyar lira ile Tarsus'tan İstanbul'da yeni bir hayat kurmaya gelen Ganime Tuncay, yemek yemek için gittiği restoranda, içinde bir milyar lira bulunan çantasını çaldırdı.

HERHANGİ birşeyini kaybedenler ya da çaldıranların duygularını bilir misiniz? Hiç en sevdiğiniz saatinizi kaybettiğiniz oldu mu? Ya da gece yarılarına kadar çalışarak kazandığınız maaşınızı çaldırdınız mı? Eğer bunlara benzer herhangi bir durum yaşadıysanız, İçel'in Tarsus İlçesi'nden, iki ay önce İstanbul'a yerleşen Ganime Tuncay'ı da iyi anlarsınız.

Yeni bir hayat kuracaktı

Ganime Tuncay, iki kızıyla geldiği İstanbul'da yeni bir hayat kurmanın heyecanını yaşıyordu. Eşiyle yıllar önce ayrılmış, Tarsus'taki ailesine daha fazla yük olmamak için İstanbul'a yerleşmeye karar vermişti. Büyük kızı Diren de burada yükseköğrenim yapıyordu zaten. Yanlarına aldıkları birkaç parça eşyayla, Kadıköy'de bir ev kiraladılar. Henüz iki kızı ve kendisi de çalışmıyordu. Ganime Tuncay'ın tek geçim kaynağı, bir yıl önce ölen babasından kalan dört milyar liraydı.

Tuncay, birkaç iş denemesinde bulunmuş ancak başarılı olamamıştı. 22 yaşındaki Diren Tuncay'da Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü henüz bitirmiş, iş arıyordu.

Bir gün, Ganime Tuncay'ın aklına bankadaki paranın bir kısmını dövize yatırmak geldi. Yanına kızlarını da alarak bankadan bir milyar lira çekti. O an, iki aydır hiç et yemedikleri aklına geldi. Hep birlikte, Hacıoğlu Lahmacun Salonu'na daldılar. Yemeklerini sipariş edip paralarını ödedikten sonra yemek salonuna geçtiler. Herkes çantasını sandalyesine astı. Ganime Tuncay, bir ara küçük kızı Mihriban'la ellerini yıkamak için lavaboya çıktı. İndiğinde, çantasının bıraktığı yerde bulunmadığını gördü. Bir telaş, bir vesvese. Her yere bakıldı, herkese soruldu. Yok, çanta yoktu. Ganime Tuncay, olduğu yere yığıldı. Mihriban, annesiyle ilgilenirken Diren polise gitti. Olay yerine gelen polis, zabıt tuttu. Karakolda yaşananlar bir kez daha anlatıldı. Ganime Tuncay, olay sonrası yaşadığı şoku şöyle anlatıyor: ‘‘O para bizim geleceğimizdi. İhtiyacı olana, on milyon lira da çoktur. Çaresizim. Ne yapacağımı bilmiyorum.’’

Lahmacun salonunun ilgisizliğinden yakınan Tuncay, ‘‘Daha önce de, aynı yerde bir hırsızlık vakası yaşanmış. Bunun önlemi alınamaz mıydı? Bir güvenlik kamerası bile hırsızı bulmak için yeterli oysa’’ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!