’Gecikildi’ diyenlerin acemi olduğu ortada

Güncelleme Tarihi:

’Gecikildi’ diyenlerin acemi olduğu ortada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2007 00:34

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, sınır ötesi operasyonda gecikildiği eleştirilerine "Olayın tek boyutu yok. Bu sadece bir sınır ötesi operasyon değil. Bunu söyleyenler bu konuda ne kadar acemi olduklarını da ortaya koyuyorlar" diyerek tepki gösterdi. İNTES Genel Kurulu’ndan ayrılırken soruları yanıtlayan Erdoğan, kış koşullarının sınır ötesi operasyonu nasıl etkileyeceği konusunda "Bu konudaki işi yürüten başta TSK olmak üzere ne yapılacağını, hangi zeminde nasıl davranılacağını gayet iyi biliyoruz" dedi.

28 Kasım itibariyle TSK’nın yetkilendirildiğini anlatan Erdoğan, "Silahlı Kuvvetlerimiz" derken dili sürçerek "Sayın Silahlı Kuvvetlerimiz" ifadesini kullandı. Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Bunun zamanlamasını herhalde tezkereyi verenler yapmayacaktır" diyerek, şöyle konuştu:

TEFERRUATIYLA DEĞERLENDİRİLDİ

"TBMM’den tezkere kararının çıkmasının ardından başta TSK olmak üzere ilgili kurumlarla gerekli teknik hazırlık ve çalışmalar yapıldı. Zamanlaması, vesairesi bütün bunların hepsinin en ince teferruatına varıncaya kadar değerlendirildi. Temennimiz odur ki, en verimli neticeyi alalım. Ama olay şu; burada muhalefet birliğin, beraberliğin, mutabakatın olması gereken bu süreçte bunu nasıl gölgeleriz anlayışı ve gayreti içinde. Bu çok yanlış bir anlayış. Bu süre içinde içeride ve dışarıda bu sürecin siyasi ve diplomatik zeminini oluşturmanın gayreti içinde olduk. Olayın tek boyutu yok. Bu sadece bir sınır ötesi operasyon değil. Bunu söyleyenler bu konuda ne kadar acemi olduklarını da ortaya koyuyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!