Gece nöbetine giden astsubay omuzlarda taşındı

Güncelleme Tarihi:

Gece nöbetine giden astsubay omuzlarda taşındı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 11:46

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca bölgesinde çıkan şehit olan Piyade Er Abdurrahman Doğan'ın için Adıyamanlılar gece sokaklara döküldü. Saatlerce sokaklarda terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atan grubu Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam sakinleştirdi. Gösterici grup, gece nöbetine giden bir astsubayı omuzlarda taşıdı.

Haberin Devamı

Hakkari'de terör örgütü ile girilen çatışmada şehit düşen Adıyamanlı er Abdurahman Doğan'ın cenazesi dün akşam Malatya'dan karayolu ile kentte getirildi. Adıyaman Devlet Hastanesi morguna alınan şehit cenazesi için yüzlerce kişi Hastane önüne akın etti. Burada dualar eden grup, PKK alehine slogan attıktan sonra şehit ailesinin yakınları tarafından sakinleştirildi. Ellerindeki Türk bayrakları ile yürüyüşe geçen grup, Gölbaşı Caddesi'ndeki DTP İl Binası'na saldırmak isteyice polis engeli ile karşılaştı. Polis ile gösterici grup arasında kısa süreli gerginlik ve kovalamaca yaşandı. Kovalamaca ardından Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, megafonla öfkeli grubu sağduyuya çağırdı. Uyarıları dikkate almayan bir grup gösterici bu kez İl Jandarma Komutanlığı ve Askerlik şubesi önüne geldi. Burda, ‘Hepimiz Askeriz', ‘Asker burada Apocular nerede' diye slogan attı.

Haberin Devamı

Grubun önünü kesen Emniyet Müdürü Sağlam megafonla, PKK'yı ‘kahpe bir düşman' olarak nitelendirerek, “Bunlara karşı akıllı hareket etmemiz gerekir. Bunlara fırsat vermememiz gerekiyor. Bunu bilin ki bu olaylar onların yanına kalmıyacaktır. Siz benim hiç yalan söylediğimi gördünüz mü? Ne yapıyorsam Adıyaman için yapıyorum. Sizleri sağduyulu olup dağılmanızı istiyorum” diyerek sakinleştirdi.

Göstericiler bu kez Sağlam’ın uyarılarını dikkate alarak dağıldı. Grup, dağıldığı sarada gece nöbetine gittiği belirtilen adı öğrenilemeyen bir astsubayı fark edince onu omuzlarda bir süre taşıyarak slogan attı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!