Gaziosmanpaşa'da büyük patlama

Güncelleme Tarihi:

Gaziosmanpaşada büyük patlama
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2008 07:08

İstanbul Gaziosmapaşa'da bir binada iş makinesinin yol açtığı doğalgaz patlaması yaşandı. İlk belirlemelere göre 1 kişi öldü 11 kişi de yaralandı. Olaya ilişkin iş makinesi operatörünün de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

DEHŞET ANLARI CEP TELEFONUNDA

İŞTE OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR  

Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi 1110 sokaktaki 3 katlı bir binada saat 13.30 sıralarında doğalgaz patlaması oldu.Patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü.

Patlamanın İSKİ'nin bina önünde iş makinesi ile yaptığı çalışma sırasında doğalgaz hattını delmesi sonucu meydana geldiği iddia edildi. Patlama sonrası sokak savaş alanına döndü.    

Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralılar da Vakıf Gureba Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

İstanbul Gaziosmanpaşa'da kazı çalışması yapan bir iş makinesinin zarar verdiği doğalgaz kutusundan sızan gaz nedeniyle yaşanan patlama ve çıkan yangında 1 çocuk öldü, 11 kişi yaralandı.

Bazıları kaldırıldıkları hastanelerde ayakta tedavi edilerek taburcu olan yaralılardan 10 yaşındaki Tuğçe Korkmaz ile Müslüm Karadut, Fahri Hançer, Mukadder Altınışık ve Döndü Akçan'ın tedavisinin Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma, Mehmet Ali Ük ve Davut Sağlam'ın da Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma hastanelerinde sürdüğü belirtildi.  

Ölen çocuğun cesedi ise olayın ardından Sultançiftliği'ndeki Lütfiye Nuri Burak Devlet Hastanesi morguna götürüldü.        

Binada çıkan yangın bölgedeki elektriğin ve doğalgazın görevlilerce kesilmesinin ardından itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Patlama ve yangın sırasında sokaktaki bazı binaların ve araçların camları da kırıldı. Bölgeyi güvenlik çemberine alan polis, vatandaşların bina yakınına yaklaşmasına izin vermedi.

Görgü tanıklarından Rıfat Yiğit, patlama ile yangının yaşandığı binanın bitişiğindeki bir başka binada marketi bulunduğunu belirterek, “Olay öncesi bir iş makinesi bina önünde kazı çalışması yapıyordu. Birden bir gaz sesi geldi. Küçük kızım ile dükkanda oturuyorduk. Patlama olacak diye o sesten korktum. Kızımı alıp 15 metre ilerlemeden büyük bir patlama oldu. Dükkanımın bütün camları kırıldı. Ben de elimden hafif yaralandım. Kızıma bir şey olmadı” dedi.

İGDAŞ'IN AÇIKLAMASI
Öte yandan, İstanbul Gaz Dağıtım AŞ'den (İGDAŞ) yapılan yazılı açıklamada, saat 13.30'da meydana gelen patlamanın ardından İGDAŞ ekiplerinin bölgeye giderek doğalgazı kestiği belirtilerek, şu bilgiye yer verildi:

“Patlamanın, bir altyapı kuruluşunun yaptığı sokak kazısı sırasında doğalgaz hattını delmesi sonucu oluşan gaz sızıntısının apartmana dolmasından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Altyapı kuruşlarının mutlaka İGDAŞ kontrolünde kazı çalışmalarını yürütmelerinin önemini bir kez daha hatırlatmak isteriz.”

5 KİŞİ GÖZALTINDA
Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri, Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesindeki bir binada kazı çalışması yapan iş makinesinin doğal gaz kutusuna zarar vermesinin ardından sızan gaz nedeniyle meydana gelen patlama ve çıkan yangın konusunda araştırma başlattı.

İş makinesinin operatörü ile kazı işini yürüten taşeron firmada çalışan 4 kişi gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüphelilerin sorgu ve işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!