Gazinin protez bacağına haciz

Güncelleme Tarihi:

Gazinin protez bacağına haciz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2014 01:17

İZMİRLİ Bülent Kocaoğlan, Hakkâri Çukurca’daki terör saldırısında 16 silah arkadaşını şehit verdi, kendisi de sol bacağını kaybetti.

Haberin Devamı

Bir bacağını kaybetmesine rağmen hayata tutunan Kocaoğlan o dönemde takılan protez bacakla ayağa kalktı, devlet memuru olarak çalışmaya başladı, evlenip yuva kurdu. Bu evliliğinden dünyaya gelen 3 çocuğu ve eşiyle, kendisine yepyeni bir dünya yaratan Kocaoğlan, Çanakkale’deki görevinden emekli olduktan sonra da tekrar memleketi Kiraz’a yerleşti. 18 yıl boyunca devletin kendisine verdiği protez bacakları kullanan Kocaoğlan, torba yasada yer alan ‘Gaziler var olan protezlerin en gelişmişini kullanabilir’ düzenlemesindeki haktan yararlanmak için müracaat etti.

DÜŞMESİNİ ÖNLÜYOR

Ancak medikal firması, Gazi’nin günlük yaşamında büyük kolaylıklar sağlayan, hareket edebilen ve düşmesini önleyen 135 bin lira değerindeki protez bacağı, devletin ödemeleri geciktirdiği gerekçesiyle, belli bir avans bedeli karşılığında geçen nisan ayında taktı. Bülent Kocaoğlan da SGK’nın ödeme yapacağına güvenerek bankadan 50 bin lira kredi çekip, peşinat olarak medikal firmasına verdi. Kocaoğlan’ın sevinci çok uzun sürmedi. Kısa sürede ödeme yapılacağını sanan Bülent Kocaoğlan’a, beklediği ödeme bir türlü yapılmadı. İzmir’deki SGK birimine başvurduğunda evrakın Ankara Maltepe’deki SGK bürosuna gönderildiği söylendi. Oraya ulaştığında ise evrakın henüz kendilerine gelmediğini bildirildi. Kurumun bölümleri arasında evrakı sürekli yer değiştiren Kocaoğlan’a, aradan geçen 7 ayda herhangi bir ödeme yapılmadı. Bunun üzerine kredi borcunu ödeyemeyen Bülent Kocaoğlan'a bankadan haciz bildirim kağıtları gelmeye başladı.

SGK: Sınırı aşmış dosyalar da yığılmış

Haberin Devamı

YAŞADIKLARINA artık isyan ettiğini, devletin kendisine verdiği 'gazilik' unvanı ile 'övünç madalyasını' bile istemeyecek duruma geldiğini ifade eden Kocaoğlan “Bu hakkı verdiler. Her gazi gibi ben de yararlandım. Sonra ödeyeceklerine güvenip kredi kullanıp, ödedim. Ama devlete güvenerek hata yaptım” dedi. İzmir SGK Müdürlüğü yetkilileri ise “Medikal cihazlar, protezler için üst sınırlar belirlendi. Yeni uygulamaya göre her protez için belirlenen üst sınırı aşanlar için Ankara'da inceleme yapılıyor. Bu konuda da inceleme devam ediyor. O tamamlandığı zaman ödemeyi yapacağız. Sorun bu tür dosyaların yığılmasından" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!