Gazi'de 5 polis yaralandı

Güncelleme Tarihi:

Gazide 5 polis yaralandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bölücübaşı Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilmesini hazmedemeyen PKK yandaşları, dün akşam Gazi Mahallesi'nde Çevik Kuvvet'e ait minibüse silahlı saldırı düzenlendi, olayda 5 polis memuru yaralandı. Bölücü örgütün hain destekçilerinin geçen çarşamba akşamı gerçekleştirdikleri korsan gösteride barikatlar kurup İETT otobüsü ve otomobilleri yaktıkları, dükkanları yağmaladıkları Gazi Mahallesi'ni güvenlik çemberine alan polislere dün akşam da hain bir saldırı düzenlendi.

Korsan gösteriden sonra savaş alanına dönen İsmetpaşa Caddesi'nde 15-20 kişilik bir grup barikat kurmak isteyince polis müdahale ederek dağıttı. Bu sırada, seyir halindeki 34 KRR 43 sivil plakalı Çevik Kuvvet minibüsüne saat 19.45 sıralarında Şair Abay Kunanbay Lisesi'nin yakınındaki bir inşaatın üzerinden uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Yaylım ateşi sonrasında otobüsün içinde bulunan 5 polis çeşitli yerlerinden yaralandı. Çevredeki polis ekiplerinin karşılık vermesi üzerine saldırganlar kaçarken önceden yoğun güvenlik önlemi alınan mahallede panzerler desteğinde polisler ve Çevik Kuvvet ekipleri tarafından geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Saldırı sırasında minibüsün yakınındaki bir polis panzerininde tekerleğine kurşun isabet etmesi sonucu patladı.

Hain saldırıda sağ bacağına tek kurşun isabet eden Özel Tim'de görevli polis memuru Cengiz Bulut ile ayaklarından yaralanan polis memurları Fehmi Küçük ve Yüksel Çabuk, Özel Duygu Hastanesi'nde, Sezai Kalkan ve İsmail Öçgüler, Özel Şafak Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Saldırıdan sonra, İstanbul Valisi Erol Çakır ile Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, olay yerindeki incelemelerinin ardından, yaralı polis memurlarını tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti.

13 PKK'LI YAKALANDI

Öte yandan Öcalan'ın İmralı Adası'na getirilmesinin ardından bölgede eylem yapmaya hazırlanan 13 kişilik bir PKK timinin yakalandığı bildirildi. Bu kişilerle birlikte 1 Kalaşnikof tüfek ile 4 tabanca ele geçirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!