Gaziantep OSB'deki yangında 3 ölü, 2 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep OSBdeki yangında 3 ölü, 2 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2006 22:03

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) 3. bölgede bulunan Sanko Holding'e ait paketleme endüstrisinde faaliyet gösteren Süper Film'de çıkan yangın tamamen söndürüldü.

Haberin Devamı

Yaklaşık 2 saat süren yangın söndürme çalışmaları sonrasında soğutma yapıldı. Soğutmadan sonra binaya giren ekipler, cesetleri arama çalışmalarına başladı.

Ekiplerin, yaklaşık bir saat kadar süren çalışmaları sonucunda, kazan dairesinde yanarak öldüğü belirlenen elektrik mühendisi Mustafa Harat ile kazan dairesinde çalışan işçiler Ahmet Uçar ile Ahmet Balık'ın cesetlerine ulaşıldı.

Cesetler, ambulansla Sanko Tıp Fakültesi Hastanesine götürüldü.

Yangında yaralanan işçilerden Hasan Kaya ile Halil Matoğlu ise ambulansla Sanko Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. İkinci derecede yanık olan işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Gaziantep İtfaiye Müdürü Mustafa Karakuş yaptığı açıklamada, yangının, yağ kazanının patlaması nedeniyle meydana geldiğini ifade etti. Karakuş, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Ekiplerimiz, en kısa sürede yangına müdahale etti. Ani başlayan ve hızla yayılan yangın, ekiplerimizin yaptıkları tiziz bir çalışma sonucunda söndürüldü. Ancak, yangın sırasında kazan dairesinde kalan 3 kişiyi ne yazık ki sağ olarak kurtaramadık. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!