Gazi olayları anıldı

Güncelleme Tarihi:

Gazi olayları anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2001 00:00


Gaziosmanpaşa'nın Gazi Mahallesi'nde altı yıl önce 17 kişinin öldüğü 12-13 Mart olaylarının yıldönümü öncesinde polis, Gazi Mahallesi ve çevresinde yoğun önlem aldı.

Sabah erken saatlerden itibaren Gazi Mahallesi'ne ulaşan yollar ile Gazi Cemevi'nin de üzerinde bulunduğu İsmetpaşa Caddesi'ne çıkan 47 ara sokakta kontrol noktaları oluşturan polis, yayalar ve araçlardaki kişilerin kimlik kontrolünü yaparak üst aramasından geçirdi.

Araçların İsmetpaşa Caddesi'ne çıkışına izin vermeyen panzer ve zırhlı araç destekli polisler, kimliklerini ibraz edemeyen ve durumları şüpheli görülen çok sayıda kişiyi de gözlem altına aldı.

Bu arada, Gazi Cemevi'nin önünde toplanan bir grup ise, altı yıl önce meydana gelen olayları protesto etmek amacıyla sloganlar attı.

İsmetpaşa Caddesi'nde bulunan Gazi Mahallesi Cemevi önünde toplanan ve aralarında İHD İstanbul Şube Başkanı Eren Keskin ile bazı İHD üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 300 kişi, daha sonra ellerinde pankart ve dövizlerle sloganlar eşliğinde Gazi Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçti.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Gazi Mezarlığı'na ulaşan grup, olaylarda hayatını kaybedenlerden bazılarının kurdele ve çiçekler konulmuş mezarlarının başında saygı duruşunda bulundu.

Burada basın açıklaması yapan grup, yine sloganlar eşliğinde cemevine döndü. Polis yetkililerince dağılmaları yönünde uyarılan grup, daha sonra cemevinden uzaklaştı.

Grubun dağılmasının ardından, sabah saatlerinden itibaren Gazi Mahallesi ve çevresinde alınan yoğun güvenlik önlemleri de kaldırıldı.(aa)



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!