Gazi’de alevli öfke

Güncelleme Tarihi:

Gazi’de alevli öfke
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2005 01:52

Gazi Mahallesi’nde bir gencin bıçaklanarak öldürülmesi, 2 kişinin de kurşunlanması üzerine yaklaşık 500 kişi galeyana geldi.

ŞİŞLİ Etfal Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan 22 yaşındaki Esat Atmaca dün saat 16.30 sıralarında kız arkadaşıyla Gazi Mahallesi, 1425 Sokak’ta giderken kavga eden bir grupa rastladı. Atmaca, kavgacıları ayırmak isterken Yaşar Güler ile oğulları Zülfü ve Kabil Güler tarafından bıçaklandı. Ağır yaralanan Atmaca, kaldırıldığı Özel Gazi Hastanesi’nde tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Bu kez kurşunlama

İlk olaydan birkaç saat sonra, saat 18.00 sıralarında, aynı mahalleden Cemal Bayturan ve Mustafa Doğan silahlı saldırıya uğradı. Bacaklarından yaralanan Bayturan ve Doğan, Özel Gazi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Bu sırada Kıbrıs Caddesi’nde toplanan yaklaşık 500 kişi, cinayet ve kurşunlama olaylarının sorumlusu gördükleri Yaşar Güler ile oğullarının oturdukları eve ve işlettikleri kahvehaneye molotoflarla saldırdı. Güler’in kapısının önünde duran 34 EM 747 plakalı otomobilini de ters çeviren kalabalık aracı taşlarla hurdaya çevirdi. Molotof saldırı sonrası başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Alevlere önce Gazi İtfaiyesi müdahale etti. Ancak yetersiz kalınca Şişli İtfaiyesi de olay yerine geldi.

Bin kişi yürüyüşe geçti

İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, kalabalığın sayısı artarak bin kişiye ulaştı. Kalabalık bu kez sloganlar atarak İsmetpaşa Caddesi’nde yürüyüşe geçti. Polis, mahalledeki gerginliği tırmandırmamak için yürüyen gruba müdahale etmedi. Yürüyüşün ardından açıklama yapan grup üyeleri, hastane önüne gelerek sessizce dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!