Gazi çetelerin işgali altında

Güncelleme Tarihi:

Gazi çetelerin işgali altında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2005 01:17

Gazi Mahallesi’nde, önceki gün kahveci Yaşar Güler ve oğulları Zülfü ile Kabil Güler tarafından 4 bıçak darbesiyle öldürüldüğü ileri sürülen Esat Atmaca toprağa verildi. Baba Bayram Atmaca, ‘Gazi Mahallesi çetelerden illallah etti. Çeteler herkese saldırıyor. Gazi’yi eski günlerine döndürmek istiyorlar’ dedi.

ÖLDÜRÜLEN Esat Atmaca’nın mitinge dönüşen cenazesinde toplanan 500 kişilik grup, ‘Faşizmi döktüğü kanda boğacağız’, ‘Polis-çete işbirliğine karşı mücadele’ diye sloganlar attı. Babası Bayram Atmaca, ‘Gazi Mahallesi çetelerden illallah etti. Bu çeteler herkese saldırıyor. Oğullarımın bıçaklandığını duyup hastaneye giderken eşimle ikimize de saldırdılar. Gazi Mahallesi’ni eski günlerine döndürmek istiyorlar’ dedi.

Şişli Etfal Hastanesi’nde güvenlik görevlisi 26 yaşındaki Esat Atmaca’nın cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Gazi Mahallesi Cemevi’ne getirildi. Avluyu ve sokağı dolduran yakınları cenazeyi ağlayarak karşıladı. Polis, zanlıların yakılan evi ve işyeri çevresinde güvenlik önlemi aldı, ancak tören boyunca gruba yaklaşmadı. Halklar ve Özgürlükler Cephesi ile Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) üyeleri yaptıkları basın açıklamasında ‘Gazi şehitlerinden aldığımız güçle faşizme geçit vermeyeceğiz. Bu pislikler Gazi’de barınamayacak. Gazi Mahallesi’nde uyuşturucu, mafya ve fuhuşa izin vermeyeceğiz’ dedi.

Şişli Etfal Hastanesi’nde ağabeyiyle birlikte güvenlik görevlisi olan 22 yaşındaki Ersan Atmaca, ‘İki gün önce de ağabeyimin otomobilini gasp etmek istemişler. Olay günü servisle birlikte eve döndük. Yolumuzu kesip üzerimize saldırdılar. Bunlar bir çete. Herkese aynı şeyi yapıyorlar’ dedi. Dayı Abuzer Cihan ise ‘Cezalarını adaletin vermesini istiyoruz. Evlerini de olayı hafifletmek için kendileri yakmış’ iddiasında bulundu.

Bazı vatandaşlar ise bölgede haraç alan, uyuşturucu satan ülkücü çeteler olduğunu ileri sürerek benzer kavgaların sürekli yaşandığını ve önlem alınmazsa olayların büyüyeceğini söyledi.

Evi, işyeri ve otomobili saldırıya uğrayan Yaşar Güler ile ailesi kayıplara karışırken, olayla ilgili Kabil Güler (35) ile arkadaşı Ali Subaşı (23) gözaltına alınırken soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Emniyet yetkilileri olayla ilgili Sinan Yavuz’un arandığını, ayrıca Yaşar Güler’e ait evi ve kahvehaneye molotoflarla yakan kişilerin tespit edilmeye çalışıldığını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!