Gazeteci-yazar Deniz Som son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci-yazar Deniz Som son yolculuğuna uğurlandı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 16, 2010 12:38

İstanbul'da dün akciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede 57 yaşında yaşamını yitiren gazeteci-yazar Deniz Som, son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Som için çalıştığı Cumhuriyet Gazetesi'nde düzenlenen törenin ardından Som'un cenazesi ÅžiÅŸli Camii'e getirildi. Som'un eÅŸi Harika ve oÄŸulları Haydar Can ile Fikret Cem Som, taziyeleri kabul ederken, cenazeye CHP Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Berhan ÅžimÅŸek, eski DSP Genel BaÅŸkanı Zeki Sezer, ÅžiÅŸli Belediye BaÅŸkanı Mustafa Sarıgül, Som'un yakınları ve meslektaÅŸları katıldı.Â

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Deniz Som'un, çok değerli bir yurtsever, iyi bir öğretmen olduğunu belirtirken, Gazeteci Altan Öymen de, "Ömrü boyunca demokrasi dışındaki hareketlerle mücadele etmiş ve o yöndeki yazılarını yazmıştır" dedi. Gazeteci-yazar Atilla Girgin, 1980'li yıllarda birlikte gazetecilik yaptıklarını anlatarak, "Bu tür gazeteciler yavaş yavaş kayboluyor. Ben diyorum ki, bir İstanbul beyefendisi gitti, yerine gelir mi bilemem. Bir kötü dönem yaşıyoruz basın için. İnşallah bir süre sonra bizi aşan, bizden daha değerli gençler bizim yerimizi alır" diye konuştu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek ise, Som'un cumhuriyet değerlerine ve Atatürk ilkelerine içten bağlı ve bunları savunan bir gazeteci olduğunu belirterek, "İnancı doğrultusunda yaşadı, görevini yaptı, yazdı, çizdi. Büyük bir kayıp basın için, laik, demokratik Cumhuriyet'e inanan Atatürkçüler için. Hepimizin başı sağ olsun. Tanrı'dan rahmet diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

"YAÅžADIÄžIM SÃœRECE ANISINI YAÅžATACAÄžIM"

Gazeteci Yalçın Bayer de, "Cumhuriyet'te Deniz Som'la uzun süre birlikte çalıştım. Çok derinliği olan gerçek bir gazeteci, basın emekçisiydi" diyerek, Som'un günde yaklaşık 4 paket sigara içtiğini de sözlerine ekledi. Gazeteci-Yazar Ümit Zileli de, "Ender basın emekçilerinden biriydi. Mekanı cennet olsun, ışık içinde yatsın. Birer birer eksiliyoruz, duygum bu" dedi. Deniz Som'un köşesini çizdiği karikatürlerle paylaşan Karikatürist Cihan Demir ise, "22 yıllık bir dostluğumuz vardı. Onun köşesine önce mizah yazarı olarak, son dönemde de kartikatürcü olarak katkı yapmaya çalıştım. Daha birlikte yapacağımız çok şey vardı. Doyamadım beraber çalışmaya. Çok erken bir kayıp. Yaşadığım sürece onun anısını yaşatmak için yazıp çizmeye devam edeceğim" diye konuştu.

Haberin Devamı

"YAZILARINI KESÄ°P SAKLAYACAÄžIM"

Törende konuşan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Som'un gazeteciliği bir yaşam biçimi olarak kabul ettiğini ve bunu uygulamaya çalıştığını ifade ederek, "Meslek kurallarının yanında kendi ilkelerinden ödün vermeyen biri olarak basın tarihindeki yerini almıştır" dedi. Som'un sadece gazetecilik yapmakla yetinmediğini belirten Erinç, genç gazetecilerin ve gazeteci adaylarının eğitilmesinde ve mesleğe kazandırılmasında deneyimlerinden yararlanmalarına imkan verdiğini de aktardı. Erinç, "Kendisinin de dediği gibi inatçı bir kişiliğe sahipti. Bu nedenle bu hastalığın üstesinden geleceğini düşündük. Benzer hastalığa yakalananlardan uzun yaşaması kendine verdiği moral ve inatçılığının sonucu. Onu sevgi, saygı ve özlemle uğurluyoruz" diye konuştu. Cumhuriyet Gazetesi okuru 78 yaşındaki Sinan Er de, çok istemesine rağmen içeri alınmadığı için hastanede ziyaret edemediği Som'un bütün yazılarını kesip saklayacağını kaydederek, "Allah bana Cumhuriyet'in kapısında ölmeyi nasip etsin" dedi. Dua okunmasının ardından Som'un cenazesi alkışlar eşliğinde Şişli Camisi'ne götürülmek cenaze aracına kondu.

Haberin Devamı

Som'un cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Nakkaştepe Mezarlığı'na götürldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!