Gazeteci kılıklı kişiler için ayağa kalktılar

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci kılıklı kişiler için ayağa kalktılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2011 00:00

Samsun’da bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, odatv’ye yönelik Ergenekon operasyonunu hatırlatarak, “Gazeteci kılıklı birkaç kişiyi de bazı iddialarla gözaltına almışlar. Türkiye’de hiç kimse yazı yazdığı için, kitap çıkardığı için bugüne kadar yargılanmadı, mahkum olmadı” dedi.

Samsun’da dün temel atma töreninde konuşan Arınç, “Şimdi Oda TV diye bir yere baskın yapmışlar. Gazeteci kılıklı birkaç kişiyi de bazı iddialarla gözaltına almışlar. Soruşturma devam ediyor. CHP ayağa kalktı, gazetecilerin özgürlüğü gitti, basın sansürleniyor, hükümeti eleştirenlerin üzerine gidiliyor. Dur kardeşim, ağır ol biraz. Türkiye’de hiç kimse yazı yazdığı için, kitap çıkardığı için bugüne kadar yargılanmadı, mahkum olmadı. Mesleğinde gazeteci yazan 27 kişi cezaevinde. Hangi suçlardan, terör örgütünün üyesi olmak, örgüt lehinde silahlı eylem yapmak, evrakta sahtecilik, kadın ve kız kaçırmak. Ne yani mesleği gazeteci olanlar bunları yapacak mı” dedi.

Basın İlan Kurumu Samsun Şubesi’nin açılışını da yapan Arınç, “2004 yılında, bugüne kadar yapılan en özgürlükçü Basın Kanunu’nu Meclis’ten çıkardık. Basın Şûrası toplandı. Medyanın bütün ilgili taraflarıyla birlikte bir araya gelindi. Ve yeni bir Basın Kununu ortaya koyduk” diye konuştu. Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) 16 yıl sonra yeni bir kanuna kavuştuğunu anlatan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bu kanunla da medyaya çok yeni haklar getirdiklerini ancak, bunun uygulamada daha iyi anlaşılacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!