Gazeteci Altun yaşam mücadelesi veriyor

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci Altun yaşam mücadelesi veriyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2008 16:43

Çanakkale'de, yerel bir gazetede yazı işleri müdürü olarak çalışırken ALS hastalığına yakalanan Ali Can Altun (40), hastanede yaşam savaşı veriyor.

Geçen yıl rahatsızlanan ve İzmir'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Altun, daha sonra getirildiği Çanakkale Devlet Hastanesinde, 12 Temmuz 2007'den bu yana Nöroloji Servisi Yoğun Bakım Ünitesinde tutuluyor.

Çanakkale'de görev yapan gazeteciler, durumu ağır olan meslektaşlarını hastanedeki odasında ziyaret etti. Gazetecilerin ziyareti sırasında duygulandığı gözlenen Altun'un babası Halil Altun, oğlunun rahatsızlığının her geçen gün ilerlediğini ve hastalığın tedavisi bulunmadığı için yapılabilecek hiçbir şeyin olmadığını söyledi.
Oğlunun kentte tanınan bir gazeteci olduğunu, çalıştığı gazetenin yöneticilerinin sigortasını yatırmayı sürdürerek kendilerine destek verdiğini anlatan baba Altun, oğluna yakın ilgi gösteren meslektaşları ile hastane yetkililerine ve personeline de teşekkür etti.

ALS HASTALIĞI

“Motor Nöron Hastalığı” olarak da bilinen Amyotrophic Lateral Sclerosis (ALS), ilk kez 1874 yılında tanımlandı. İlerleyici bir sinir sistemi hastalığı olan ALS, merkez sinir sistemi ve beyin sapındaki motor hücrelerin (nöronlar) kaybı sonucunda kaslarda zafiyete ve erimeye yol açıyor. Hastalık sürecinde zihinsel fonksiyonlar ve bellek ise bozulmuyor. Bu hastalığa yakalananlar arasında Fenerbahçeli Sedat Balkanlı ve ünlü fizikçi Stephen Hawking de bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!