Gaspçıya pusu

Güncelleme Tarihi:

Gaspçıya pusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bindikleri taksinin şoförünü bıçakla yaralayıp soyan üç gaspçı, pusu kuran dedektifler tarafından suçüstü yakalandı.

Fatih'te taksi gaspçılarına karşı mücadele başlatan Gasp Bürosu dedektifleri, dün gece 3 kişilik bir gasp çetesine operasyon düzenledi. Langa tren altgeçidinde pusu kuran polis, 34 TFY 24 plakalı taksi şoförü Şahin Demir'i soymaya çalışan 31 yaşındaki Suat Adnan Padır, 20 yaşındaki Lokman Koca ve 17 yaşındaki M.Ç'yi suçüstü yakaladı.

Çok korktuğunu söyleyen taksi şoförü Demir olayı anlatırken şöyle dedi: ‘‘Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi önünde 2 kişi, hasta olduğunu söyledikleri arkadaşlarıyla birlikte arabama bindi. Daha sonra beni bir tren altgeçidine götürerek boğazıma bıçağı dayadılar. 21 milyon lira para, cep telefonu ve oto teybini aldılar. Suat isimli gaspçı elindeki bıçağı göğsüme saplamak için hamle yaptı. Bıçak elime saplandı. O sırada gelen polisler beni kurtardı’’ dedi.

Üç olaya daha karışmışlar

Gözaltına alınan Padır, Koca ve M.Ç'nin, 5 Nisan'da Fatih Silivrikapı Yedikule surlarında bıçak tehdidiyle taksi şoförü Şükrü Uzun'un 13 milyon lira para ile oto teybini, 16 Nisan'da taksi şoförü Atıf Yüksel Aydoğdu'nun 48 milyon lirasını, 20 Nisan'da taksi şoförü Orhan Akbayır'ın 12 milyon lirasını gasp ettikleri belirlendi.

Geceyarısı operasyonu

Tren altgeçidinde, boğazına bıçak dayadıkları taksi şoförü Şahin Demir'i soyan gaspçılar, bir anda etraflarını saran elleri silahlı ekipleri görünce şaşkına döndüler. Hemen yere yatırılıp üstleri aranan 17 yaşındaki M.Ç., 20 yaşındaki Lokman Koca ve 31 yaşındaki Suat Adnan Padır gözaltına alındı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!