Gardiyan katili firari 6 yıl sonra yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Gardiyan katili firari 6 yıl sonra yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2010 14:28

ŞANLIURFA’da yaklaşık 6 yıl önce, cinayet suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden bir arkadaşıyla firar edip, cezaevi başgardiyanı Halil Aykut’u kurşun yağmuruna tutarak öldürdükten sonra ortadan kaybolan 36 yaşındaki Medet Evren, ablasının evinde uyurken yakalandı.

Adana’da yaşayan annesi Nadile Evren’i öldürmek suçundan tutuklanan Medet Evren, Şanlıurfa Cezaevi’ne konuldu. Medet Evren, 2005 yılının Ocak ayında, kendisi gibi tutuklu bir arkadaşı ile cezaevinden firar etti. Evren, güvenlik güçlerince her yerde aranırken, cezaevinde kendisine eziyet ettiğini ileri sürdüğü başgardiyan 5 çocuk babası 49 yaşındaki Halil Aykut’u, 24 Ocak 2005 günü cezaevi yanında bulunan otoparkta kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. Olaydan sonra kaçan Medet Evren bulunamazken, birlikte firar ettiği arkadaşı ise güvenlik güçlerince yakalanıp yeniden cezaevine konuldu.

Polis, 6 yıldır aranan Medet Evren’in, önceki gün Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesi’nde yaşayan ablasının yanına geldiğini saptadı. Bunun üzerine operasyon kararı alan polis, sabaha karşı Evren’in ablasının Yenimahalle’deki evine baskın düzenledi. Baskında, cezaevi firarisi ve cinayet şüphelisi Medet Evren uykuda yakalanarak gözaltına alındı. Hilvan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan işlemlerinin ardından Evren, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Sorgulanmasına başlanan Evren’in, akşam saatlerinde adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!