‘Gar’ firarileri yakalandı

Güncelleme Tarihi:

‘Gar’ firarileri yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 21:32

Gaziantep'te canlı bomba yeleğiyle eylem hazırlığındayken yakalanan Abdulmubtalip Demir ve Talha Güneş, Ankara Garı önünde Barış Mitingi için toplananlara düzenlenen ve 103 kişinin öldüğü terör örgütü IŞİD’in canlı bombalı saldırısının organizatörleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Polis, IŞİD’in Türkiye eylem sorumlusu olan ve 19 Mayıs gecesi Gaziantep’te üzerindeki bombayı patlatarak ölen Yunus Durmaz’ın kız kardeşi Gamze Demir ile eşi Abdulmubtalip Demir’i takibe aldı. Örgütün ‘kimyacısı ve bombacısı’ olarak bilinen Talha Güneş’in Şehitkamil ilçesi İncilikaya Mahallesi’nde kaldığının belirlenmesi üzerine, Özel Harekât ve Terörle Mücadele ekiplerince önceki gün operasyon yapıldı. Sansasyonel eylem hazırlığında olan Talha Güneş, Abdulmubtalip Demir ve eşi Gamze Demir yakalandı ve tutuklandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, 20 kilogram TNT patlayıcı, canlı bomba yeleği, 3 el bombası ele geçirildi.

Abdulmubtalip Demir, örgüt içerisinde ‘Ebu Bera’ ve ‘Ebu Meryem’ kod adlarını kullanıyor. 32 yaşında olan Demir, 10 Ekim 2015’te Ankara’daki Barış Mitingi’ne yönelik canlı bomba saldırısının organizatörlerindendi. Ankara iddianamesinin 10’uncu sanığı olan Demir, bu nedenle firari olarak aranıyordu. İddianameye göre Demir, saldırıdan bir gün önce iki canlı bombanın getirildiği Alya Sitesi’ndeki hücre evinde bulunanlar arasındaydı. Aynı evde yapılan, eylem hazırlığı toplantılarına da katılan Demir’in “canlı bombalara patlayıcı devresi vereceği ve malzeme hazırlığı yapacağı” ifade ediliyordu. IŞİD, Demir’e düzenli maaş ödüyordu. Talha Güneş ise Ankara iddianamesinde 11’inci sanık olarak yer alıyor. ‘Muhammed Fatih’ kod adlı Güneş (25) de firariydi. 10 Ekim’deki saldırıdan önce, Yunus Durmaz ve Halil İbrahim Durgun’un saklandığı Alya Sitesi’ndeki hücre evine geldiği, bu adresteki toplantılara katılıp eylemi kararlaştırdıkları saptandı. Talha Güneş’in ayrıca, ağabeyi Ahmet’le birlikte Suriye’de silahlı eğitim yaptığına, bomba attığına, bir PYD’liyi infaz ettiklerine dair görüntüler yer alıyordu. Talha Güneş’in kuzeni İsmail Güneş, 1 Mayıs 2016’da Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik, iki polisin şehit olduğu canlı bomba saldırısını gerçekleştirmişti.

BAKMADAN GEÇME!