Galatasaraylı Begüm Kartal'ın katil sanıklarından ikisine tahliye

Güncelleme Tarihi:

Galatasaraylı Begüm Kartalın katil sanıklarından ikisine tahliye
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2006 14:29

Malatya'da geçen yıl 28 Ağustos'ta annesiyle birlikte gittiği arkadaşı Senem özyavuz'un kına gecesinde, maganda kurşununa kurban giden Galatasaray Üniversitesi İktisat Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Begüm Kartal'ın katil sanığı tutuklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan asıl katil sanığı Osman Ulu'yla birlikte delilleri karatmaktan yargılanan amcası Yaşar Ulu ile yardım etmekten yargılanan Mehmet Dinç tahliye edildi.

Son sınıfı okuması için okul yönetimi tarafından yurt dışına gönderilmesi planlanan başarılı öğrenci Begüm Kartal, aile dostlarının kızı olan arkadaşı Senem Özyavuz’un kına geçesine katılmak üzere, Battalgazi İlçesi Adagören Köyü’ne annesiyle birlikte gitti. Kına gecesi devam ederken, saat 22.00 sularında, nerden geldiği belli olmayan bir kurşunla ağır yaralananan Begüm Kartal, hastaneye kaldırılmak istenirken yolda yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında kına gecesi davetlilerinin tek tek ifadeleri alındı. Ancak, Begüm’ü öldüren kurşunun çıktığı tabanca bulunamadı. Bir ihbar üzerine gözaltına alınan ve sorgulanan Mehmet Dinç verdiği ifade de “Osman Ulu bir gün benim yanıma gelerek, ‘Ben birini öldürdüm. Devlet benim peşimde. Hiç kimseye bir şey söyleme. Ben şimdi ne yapayım?’ dedeğini söyledi. Bunun üzerine gözaltına alınan Osman Ulu, Mehmet Dinç’e söyledigi idda edilen sözleri söylemedigini öne sürerek, suçlamayı kabul etmedi. Bu sırada, katil zanlısı Osman Ulu’nun amcası Yaşar Ulu da jandarma tarafından, ‘delilleri yok etmek’ suçundan gözaltına alındı. Katil zanlısı Osman Ulu ile olayı sakladıkları öne sürülen Mehmet Dinç ve Yaşar Ulu tutuklanarak cezaevine kondu.
Malatya 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan sanıklar, bugünkü duruşmada tahliyelerini talep etti. Sanıklardan Yaşar Ulu ve Mehmet Dinç'in tahliye eden mahkeme heyeti, Osman Ulu'nun tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti tahliye gerekçesinde, mevcut delillerin elde olduğu, delillerin karartılamayacağı ve sanık Yaşar Ulu'nun suçunun, suç delillerini yok etme ve değiştirmeden ibaret olduğu, yasada öngörülen ceza tutarı ve dosya kapsamı gözetildiği belirtildi.

Duruşmaya katılan öldürülen Begüm Kartal’ın annesi Nazan Kartal, katil sanıklarına beddua okudu. Nazan Kartal, “Ben kimseden şikayetçi değilim. Onu serbest bıraksınlar. Ben kendi ellerimle onu öldüreceğim” diye haykırdı. Anne Nazan Kartal, duruşmanın ardından yaklaşık 1 saat adliye merdivenleinden kalkamadı, yakınlarının yardımıyla güçlükle götürülebildi. Duruşma 20 Temmuz'a ertelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!