Galatasaray’a hücum başladı

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray’a hücum başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

24 Haziran'da Galatasaray İlköğretim Okulu'na başvuranlar arasında kura çekilecek ve sadece 50 öğrenci okula girebilecek. Rektör Prof. Dr. Erdoğan Teziç ‘‘Kayıt yaptırmayan tek bir kişi bile olsa, yeniden kura çekeceğiz, çünkü yedek listenin pazarlık kapısını açma tehlikesi var'' dedi.

Her yıl binlerce ailenin çocuğunu yerleştirmek için yarıştığı Gatasaray İlköğretim Okulu'nun birinci sınıfına kurayla alınacak öğrenciler için başvurular başladı. Dün öğle saatlerine kadar 100'ü aşkın başvurunun olduğu okulda kayıtlar 21 Haziran Pazartesi günü saat 17.00'de sona erecek.

Galatasaray İlköğretim Okulu'na alınacak 50 öğrenci için 24 Haziran Perşembe günü saat 10.00'da Galatasaray Lisesi'nin Beyoğlu bölümünde kura çekilecek. İlk kez 7 yıl önce öğrenci alan ilköğretim okulunda kura çekimi Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, noter ve velilerin huzurunda yapılacak.

Kesinlikle torpil yok

Galatasaray Lisesi Müdürü Prof. Dr. Erdoğan Teziç, kura sırasında herkesin aynı şansa sahip olduğunu belirterek, ‘‘Giren öğrencilerin aday numaraları bir çeşit Milli Piyango bileti gibidir. Bilet alan nasıl etkili bir kişinin torpiliyle ikramiye kazanamazsa, burada, Galatasaray camiasında da hangi maksatla olursa olsun, hiç kimsenin en küçük etkisi söz konusu değildir. Bugüne kadar da olmadı'' dedi.

Prof. Dr. Teziç, kura sonucu belirlenecek 50 öğrenciden birinin bile kayıt yaptırmaması halinde tekrar aynı yöntemle kura çekileceğini söyleyerek, ‘‘Yedek liste yapmıyoruz. Çünkü, yedek listelerin pazarlık kapılarını açma tehlikesi var. Bunu önlemenin yolu tekrar boşluk olursa, aynı usül ile kura çekmektir'' diye konuştu.

Dersler Fransızca ve Türçe

Şişli'deki geçici binasında hizmet veren Galatasaray İlköğretim Okulu, birinci sınıftan itibaren Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkçe programının yanısıra, Fransızca da öğretiyor.

Türkçe ve Fransızca dersleri bilgisayar ve video destekli yapılıyor. Fransızca dersi birinci, ikinci ve üçüncü sınıflarda haftada 10 saat, dördüncü sınıftan itibaren ise haftada 15 saat veriliyor. Altıncı, yedinci ve sekizinci sınıflarda ise seçmeli ders ikinci yabancı dil İngilizce'ye ayrılıyor. Öğrenciler İlköğretim Okulu'nun son sınıfında zorlu bir Fransızca sınavının ardından Galatasaray Lisesi'ne geçiş yapabiliyor.

Ön kayıt başvurusu

14-21 Haziran tarihleri arasında Galatasaray Lisesi'nin Beyoğlu binasındaki ön kayıtlar saat 09.00-12.00 ve 13.00-17.00 arasında yapılacak. 19-20 Haziran Cumartesi-Pazar günleri ise kayıtlar 09.00-13.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Ön kayıt koşulları

25'er kişilik iki sınıfta toplam 50 öğrencinin alımı için yapılacak ön kayıtlar sırasında öğrencilerin 1993 doğumlu olmaları gerekiyor. Ailelerden aday öğrencinin nüfus cüzdanın aslı ve fotokopisi ile zorunlu giderler için 50 milyon lira istenecek. Para kurayı kazanamayanlara da iade edilmeyecek. Aileler, bilgisayarda hazırlanmış kura numarasını da içeren dilekçe ile müracaat yapacaklar.

Kesin kayıt tarihi

Kura sonucunda isimleri belirlenen öğrencilerin kesin kayıtları 28-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!