Gaffar Okkan anılacak

Güncelleme Tarihi:

Gaffar Okkan anılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2011 11:32

Diyarbakır'da 10 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, çeşitli etkinliklerle anılacak.

Haberin Devamı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde 24 Ocak 2001 günü uğradığı silahlı saldırı sonucu 5 polis memuruyla şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan yarın anılacak.

Anma etkinlikleri kapsamında ilk olarak Emniyet Müdürü Okkan ile polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy'un hain saldırıya uğradığı Şehitlik Semti Sezai Karakoç Bulvarındaki yere karanfil bırakılacak, ardından Diyarbakır Polisevinde anma töreni gerçekleştirilecek.

Ayrıca Dağkapı semtindeki Nebi Camisi'nde ikindi namazının ardından şehit Okkan ve 5 polis memuru için mevlit okutulacak.

101 ALİ GAFFAR HENDEK'E GİTTİ

Diyarbakır'da Okkan'a duyulan sevgi nedeniyle “Ali Gaffar” ismi verilen 101 çocuk, ismini taşıdıkları Okkan'ı mezarı başında anacak.

Hendek Belediyesince hazırlanan ve Diyarbakır Valiliğince desteklenen “Gönül Yolculuğu-Şehit Ali Gaffar Okkan Bir Kardeşlik Hikayesi” projesi kapsamında, Diyarbakır'da “Ali Gaffar” ve “Ali Gaffar Okkan” ismini taşıyan 101 çocuk, aileleri ve öğretmenleriyle Hendek'e gitmek üzere sabah uçakla İstanbul'a hareket etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!