G8’in en zengini Berlusconi

Güncelleme Tarihi:

G8’in en zengini Berlusconi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2004 22:29

Forbes Dergisi geçtiğimiz hafta bir araya gelen dünyanın en zengin 8 ülkesinin liderlerinin servetini açıkladı. G8'ler arasında en kötü ekonomiye sahip olan İtalya'nın Başbakanı Berlusconi 10 milyar dolarlık servetiyle rakiplerini geride bıraktı.

Dünyanın en zengin ülkelerinin bir araya gelmesiyle oluşan G8, geçen hafta içinde ABD'nin Sea Island adasındaki zirvede buluştu. G8 liderleri kravatsız olarak yaptıkları ve dünyanın geleceğiyle ilgili önemli kararlar aldıkları toplantıların arasında çevre dostu elektrikli golf arabaları kullandı, fotoğrafçılara 'cool' pozlar verdi.

Adları 'zengin' olan bu ülkelerin hepsinin ekonomileri aslında aynı sonucu göstermiyor.

ZÜĞÜRDÜN ÇENESİ

Zenginin malı, züğürdün çenesini yorar deyişinde olduğu gibi, zenginler kulübüne üye sekiz ülkenin liderleri ne kadar zengin acaba?

Forbes Dergisi liderlerin kişisel mal varlıklarını listeledi. Dünyanın en güçlü ülkesi ABD'nin lideri George W. Bush babasının sahip olduğu petrol kuyularına karşın zenginlik sıralamasında ancak üçüncü sırayı alabiliyor.

Ülke ekonomisi en kötü olan İtalya'nın Başbakanı Silvio Berlusconi'nin mal varlığı ise tüm liderleri bir kaç defa katlıyor.

Kanada Başbakanı Paul Martin, sahip olduğu gemi filosunu politikaya girince oğullarına devretti.

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ise gayrimenkul zengini karısı Bernadette sayesinde listenin dördüncü sırasında.

İngiltere Başbakanı Tony Blair'in karısı Cherie ülkenin en çok kazanan avukatlarından.

Japonya Başbakanı Junichiro Koizumi ise politikacı aileden geliyor. Almanya Başbakanı Gerhard Schröder de politikaya girmeden önce avukat olarak çalışmış ve sahip olduğu serveti öyle yapmış.

Eski KGB'li şimdinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise kara kutu. Forbes, Putin'in servetini tahmin edememiş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!